Ζαφείρης: Το «wonderkid» του Γιοβάνοβιτς που άφησε το στίγμα του στα playoffs του Champions League
Ο Χρήστος Ζαφείρης μπορεί να μην οδήγησε την Σλάβια Πράγας στη League Phase του Champions League, όμως έκανε μια γεμάτη εμφάνιση και πλέον ετοιμάζεται να φορέσει τα «γαλανόλευκα»
Ολοκληρώθηκαν χτες (28/8) βράδυ τα playoffs του Champions League με τις Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Λιλ, Ερυθρός Αστέρας και Σλόβαν Μπρατισλάβας να παίρνουν τα τελευταία χρονικά εισιτήρια για την πρώτη League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Χρήστος Ζαφείρης έχει σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά και ένταση στο παιχνίδι του
Ωστόσο, η εμφάνιση του Έλληνα μεσοεπιθετικού Χρήστου Ζαφείρη με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας ήταν ονειρική και εικόνα από τα προσεχώς καθώς ο 21χρονος αποφάσισε να αγωνιστεί με την Εθνική μας ομάδα υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγία, με της οποίας τα κλιμάκια έχει αγωνιστεί, πριν από λίγες μέρες.
Τι έκανε όμως ο Ζαφείρης και ξεχώρισε κόντρα στη Λιλ; Μπορεί η ομάδα του να επικράτησε με 2-1, ωστόσο αυτό δεν έφτανε μετά το 2-0 της Γαλλίας και ο αποκλεισμός των Τσέχων τους έστειλε στη League Phase του Europa League.
Άνοιξε το σκορ
Ο Ζαφείρης άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση μόλις στο 5ο λεπτό, ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις της Σλάβια και από δική του πάσα ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των Τσέχων.
Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, αγωνίστηκε σε όλο το90λεπτο σαν εσωτερικός μέσος στο 3-5-2 του Γίντριχ Τρπισόφσκι, μετρώντας 14/21 (67%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 6/13 κερδισμένες μονομαχίες, 3 κερδισμένα φάουλ και 1 ανάκτηση κατοχής.
Την ίδια ώρα, είχε κα δύο δοκάρια εκτός από το γκολ, αρχικά στο 39ο λεπτό, όπου εκτέλεσε απευθείας φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, όμως είδε το δοκάρι να του στερεί ένα υπέροχο γκολ. Το ίδιο συνέβη και στο 88′, όταν μετά από προσωπική ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή σούταρε από τα αριστερά στο απέναντι «παραθυράκι», αλλά είδε ξανά το δοκάρι να του λέει «όχι».
Είναι προφανές πως ο Ζαφείρης θα πρωταγωνιστήσει με τη Σλάβια Πράγας στη League Phase του Europa League και σίγουρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του… τρίβουν τα χέρια τους με την εικόνα του Έλληνα μεσοεπιθετικού, που αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που χρειάζονται και να κληθεί στην Εθνική ομάδα, ενόψει της συνέχειας του Nations League.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 97-62 την… λειψή Εφές Αναντολού για την 38η και τελευταία αγωνιστική της regular season της Euroleague - Στα play in ως 7οι οι «πράσινοι».
Μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Παρί (85-79) στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός μένει εκτός της πρώτης 6άδας της Euroleague και θα αγωνιστεί στη φάση των πλέι ιν.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι θα κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή στον Ταϊρίκ Τζόουνς. – Τι αναφέρει για Super Cup και Παναθηναϊκό.