Αργεντινή – Mpox: Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων το ύποπτο κρούσμα σε πλοίο
Το πλοίο είχε τεθεί προληπτικά σε καραντίνα, καθώς ένας ναυτικός του είχε εμφανίσει παράξενες κύστες στο πρόσωπο και το στήθος
Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα των εξετάσεων για ευλογιά των πιθήκων (mpox) στο οποίο υποβλήθηκε ένα μέλος του πληρώματος φορτηγού πλοίου, που τέθηκε σε καραντίνα σήμερα από τις Αρχές της Αργεντινής, προκειμένου να μην υπάρξει τυχόν διασπορά της μολυσματικής ασθένειας.
Τελικά, διαπιστώθηκε ότι τα εξανθήματα που είχε εμφανίσει ο ναυτικός οφείλονταν σε ανεμοβλογιά.
Ποια ήταν τα συμπτώματα του ναυτικού που σήμαναν συναγερμό – Τι έδειξε το τεστ
Ο ναυτικός, υπήκοος Ινδίας, είχε εμφανίσει κύστες στο πρόσωπο και το στήθος του και οι αρχές της Αργεντινής αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους το πλοίο -υπό σημαία Λιβερίας- στον ποταμό Παρανά, κοντά στο λιμάνι – κόμβο του εμπορίου σιτηρών Ροσάρι.
Λήξη συναγερμού
Εν συνεχεία, ενεργοποιήθηκε πρωτόκολλο έκτακτης υγειονομικής ανάγκης και το πλοίο, που κατευθυνόταν στο λιμάνι Σαν Λορένσο, στην επαρχία Σάντα Φε, αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στη μέση του ποταμού. Σε νεότερη ανακοίνωση, αναφέρθηκε ότι ο ναυτικός βρέθηκε αρνητικός στην ευλογιά των πιθήκων -γνωστή ως mpox- αλλά θετικός στην ανεμοβλογιά.
Την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την mpox παγκόσμια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, καθώς μια παραλλαγή του ιού εξαπλώθηκε γρήγορα στην Αφρική. Μία ημέρα αργότερα ένα κρούσμα είχε επιεβαιωθεί στη Σουηδία, το πρώτο εκτός της αφρικανικής ηπείρου.
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442