Βρετανία: Σημείο καμπής οι μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ακροδεξιών
Οι μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Βρετανία ανάγκασαν τους ακροδεξιούς είτε να μείνουν σπίτι είτε να κρυφτούν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας
Οι μεγάλες αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Βρετανία την Τετάρτη άλλαξαν το κλίμα στη χώρα που επί μία εβδομάδα σημαδεύτηκε από ρατσιστική βία με ομάδες ακροδεξιών να επιτίθενται σε μουσουλμάνους και πρόσφυγες.
Παρά τις οδηγίες των αρχών αλλά και τις συστάσεις της κυβέρνησης οι πολίτες να φροντίσουν να μην κυκλοφορούν στις περιοχές που οι ακροδεξιοί είχαν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα ακυρώνοντας στην πράξη τις εξαγγελίες των ακροδεξιών για πανεθνικές ρατσιστικές διαδηλώσεις.
Σε πολλές περιπτώσεις όπου οι ακροδεξιοί κατέβηκαν στον δρόμο, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τη βοήθεια της αστυνομίας
Μεγάλα βρετανικά μέσα, ακόμα και αυτά που κατηγορούνται για ισλαμοφοβικό λόγο, όπως η Daily Mail και η Daily Express, κυκλοφόρησαν με τις φωτογραφίες των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στα πρωτοσέλιδά τους κάνοντας λόγο για νίκη της Βρετανίας απέναντι στις συμμορίες.

Το πρωτοσέλιδο της Daily Express
Σε πολλές περιπτώσεις την Τετάρτη, όπου οι ακροδεξιοί κατέβηκαν στον δρόμο, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τη βοήθεια της αστυνομίας.
Συλλήψεις
Η αστυνομία του Μάντσεστερ και του Μέρσεϊσαϊντ έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες ατόμων που καταζητούνται σε σχέση με τις ταραχές της περασμένης εβδομάδας.
Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που τα δικαστήρια καταδικάζουν ήδη άτομα που συμμετείχαν στη βία, με ποινές φυλάκισης έως και τριών ετών να έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στη δημοσιότητα τις ακόλουθες εικόνες ατόμων που θέλουν να εντοπίσουν για τις ταραχές στο κέντρο του Μπόλτον στις 4 Αυγούστου.

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτων για ρατσιστική βία
Η αστυνομία του Merseyside έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες από κάμερες κλειστού κυκλώματος ατόμων που θέλει να εντοπίσει μετά από επεισόδια στο Λίβερπουλ και το Σάουθπορτ.
«Σε όποιον σκοπεύει να προκαλέσει αναταραχή εδώ, έχω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θα σας βρούμε και θα σας φέρουμε ενώπιον των δικαστηρίων», προειδοποίησε ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Paul Speight του Merseyside.
Μια άλλη σειρά εικόνων – μεταξύ των οποίων και ύποπτοι που καταζητούνται για ταραχές έξω από ξενοδοχείο στο Ρόδεραμ – δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα την Πέμπτη.
«Όποιος αναγνωρίζει τα άτομα στις εικόνες παρακαλείται να επικοινωνήσει με την αρμόδια αστυνομική αρχή ή με το CrimeStoppers», αναφέρεται στη δημοσίευση.

- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442