Αυτοκίνητο: Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε φτηνή βενζίνη
Αρκετοί οδηγοί θεωρούν ότι η απόδοση των αυτοκινήτων τους μειώνεται με τη χρήση των χαμηλού κόστους καυσίμων.
Τελικά είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε το πιο οικονομικό καύσιμο στο αυτοκίνητό σας ή είναι μύθος;
Οι γεωπολιτικές εντάσεις, ο πληθωρισμός και η αυξημένη ζήτηση, μεταξύ άλλων παραγόντων, έχουν οδηγήσει πολλούς οδηγούς να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους σε φθηνά πρατήρια καυσίμων.
Ωστόσο, ορισμένοι οδηγοί είναι επιφυλακτικοί με αυτά τα καύσιμα, καθώς πιστεύουν ότι είναι χαμηλότερης ποιότητας σε σύγκριση με αυτά που προσφέρονται στα πρατήρια καυσίμων των επώνυμων εταιρειών.
Αρκετοί οδηγοί θεωρούν ότι η απόδοση των αυτοκινήτων τους μειώνεται με τη χρήση αυτών των χαμηλού κόστους καυσίμων.
Τι λένε οι ειδικοί
Ο καθηγητής Carles Fite και ο λέκτορας Rodrigo Soto του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης πραγματοποίησαν μια ανάλυση τον Δεκέμβριο του 2022 συγκρίνοντας ένα λίτρο βενζίνης 95 οκτανίων που πωλείται από πρατήριο σε χαμηλή τιμή, και άλλο ένα λίτρο από αντλία που ανήκει σε διάσημη εταιρεία πετρελαίου.
Το αποτέλεσμα τους εξέπληξε. Μετά την εξαντλητική αξιολόγηση, o Fite επεσήμανε ότι «Βασικά είναι ίδια. Δεν βλέπω καμία διαφορά σε αυτό το επίπεδο ανάλυσης». «Αρχικά περιέχουν τις ίδιες ενώσεις και στις ίδιες αναλογίες», είπε ο Soto.
Τόσο η χαμηλού κόστους όσο και η επώνυμη βενζίνη περιέχουν τις ίδιες ενώσεις σε πολύ παρόμοιες αναλογίες. Από την άλλη πλευρά, τα πρόσθετα, τα οποία είναι ουσίες που προστίθενται για τη βελτίωση της απόδοσης του καυσίμου, αποδείχθηκε ότι είναι επίσης πολύ παρόμοια και στους δύο τύπους βενζίνης.
Με λίγα λόγια, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η κύρια διαφορά μεταξύ της φθηνής βενζίνης και της κανονικής βενζίνης είναι η τιμή. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και να «αφουγραζόμαστε» την λειτουργία του αυτοκινήτου γιατί η ποιότητα καυσίμου εξαρτάται και από τον πρατηριούχο.
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)














































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442