Μελόνι: «Δεν θα κάνω ανασχηματισμό μετά τις Ευρωεκλογές»
«Αναγκαιότητα να αλλάξει μερικώς ο προσανατολισμός της πράσινης μετάβασης, όπως άρχισε ήδη να γίνεται»
«Δεν πρόκειται να προχωρήσω σε ανασχηματισμό μετά τις Ευρωεκλογές, είναι ένα από τα ανυπόστατα σενάρια που διαβάζω συχνά», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε δημόσια συζήτηση που οργάνωσε στο Μιλάνο, η εφημερίδα La Verità.
«Ένας από τους στόχους που έχω θέσει είναι να ολοκληρώσω την πενταετία διακυβέρνησης, χωρίς να αλλάξω τη σύνθεση της υπουργικής ομάδας. Θα ήταν πραγματικό ρεκόρ», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
«Αναγκαιότητα να αλλάξει μερικώς ο προσανατολισμός της πράσινης μετάβασης, όπως άρχισε ήδη να γίνεται»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «στο παρελθόν κατηγορήθηκε ως εχθρός των εμβολίων, επειδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού είχε ζητήσει περισσότερα στοιχεία ως προς την αναγκαιότητα εμβολιασμού των μικρών παιδιών».
Πρόσθεσε ότι «η κόρη της, Τζινέβρα, ήταν πέντε ετών και δεν εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, αλλά έχει κάνει όλα τα υπόλοιπα εμβόλια».
Το χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος
Σε σχέση με τη σύνθεση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Μελόνι υπογράμμισε: «θα ήθελα να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε, ως χώρα, ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια. Είτε εκείνο για την οικονομία -αλλά όχι αποδυναμωμένο, όπως συνέβη την τελευταία φορά- είτε εκείνο που αφορά τον ανταγωνισμό, την εσωτερική αγορά, τη συνοχή. Είναι πολλά και σημαντικά».
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «υπάρχει και το βασικής σημασίας χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος, με την αναγκαιότητα να αλλάξει μερικώς ο προσανατολισμός της πράσινης μετάβασης, όπως άρχισε ήδη να γίνεται» και ότι «ελπίζει, κυρίως, να μπορέσουν να τύχουν αποτελεσματικότερης υπεράσπισης τα συμφέροντα της Ιταλίας».
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442