Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 (6-1, 6-4) σετ του Κάσπερ Ρουντ και πήρε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά το 2021 και το 2022.
Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος του Στέφανου Τσιτσιπά, που έδωσε απαντήσεις στους επικριτές του.
Ο Ρουντ πήρε το εναρκτήριο γκέιμ του τελικού, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Τσιτσιπά. Ισοφάρισε με love game, ακολούθως «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και στο επόμενο γκέιμ «έσβησε» τρία break points, για να φτάσει στο 3-1. Ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε αβίαστα λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία κι έτσι, παρότι όλα τα γκέιμ ήταν «κλειστά», ο Ελληνας τενίστας τα κέρδισε όλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1.
Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο και μάλιστα ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να «σβήσει» break point στο πρώτο και το τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ο Στέφανος είχε τη δική του ευκαιρία (εις διπλούν μάλιστα), αλλά ο Ρουντ άντεξε και ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει ένα «μαραθώνιο» γκέιμ, διάρκειας σχεδόν 13 λεπτών, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής (αν και ξεκίνησε με 40-0) χρειάστηκε να σώσει άλλα τρία break points (8/8 συνολικά στο ματς).
Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει κρίσιμα λάθη, ο Έλληνας τενίστας πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ρεπορτάζ από την Κροατία αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σλάβεν Μπελούπο για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Αντριάνο Γιάγκουσιτς. Ο Μπενίτεθ έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί του.
LIVE: Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
LIVE: Γιουβέντους – Μπενφίκα. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Γιουβέντους – Μπενφίκα για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.