Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σκληρή πραγματικότητα για τον Ράφαελ Ναδάλ (vids)

Η σκληρή πραγματικότητα για τον Ράφαελ Ναδάλ (vids)

Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ένας πραγματικός μαχητής. Θέλει να επιστρέψει και να αγωνιστεί ξανά, αλλά το σώμα του δεν ακολουθεί – Η μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει το Ρολάν Γκαρός και ο στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο… Γολγοθάς του Ράφαελ Ναδάλ συνεχίζεται, με τον Ισπανό τενίστα να παραμείνει εκτός κορτ και να είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ο Ίβηρας στα τέλη του περασμένου έτους ταξίδεψε στην Αυστραλία και έλαβε μέρος στο τουρνουά του Μπρισμπέιν, αλλά η επιστροφή του αποδείχθηκε σύντομη, καθώς μετά από τρία παιχνίδια τραυματίστηκε και από τις 5 Ιανουαρίου παραμένει στα… πιτς.

Ο Ράφαελ Ναδάλ αποσύρθηκε από το Αυστραλιανό Οπεν και στη συνέχεια από το τουρνουά του Κατάρ και το Masters του Indian Wells, παρότι είχε ταξιδέψει μέχρι τις ΗΠΑ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε και την απόσυρσή του από το Μόντε Κάρλο.

Ενοχλήσεις στους κοιλιακούς

Μια απόφαση που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους θαυμαστές του, αλλά και σε ολόκληρη την τενιστική κοινότητα, που ανυπομονεί για την επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στο τουρ, όμως, ο Ισπανός δεν πρόκειται να ρισκάρει όσο συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις. «Εδώ και δυο μήνες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς μου, από τότε που επέστρεψα από την Αυστραλία. Ανάρρωσα γρήγορα από τον τραυματισμό του στην Αυστραλία και μετά, μετά από μια μέρα προπόνηση, άρχισα να έχω ενοχλήσεις στους κοιλιακούς κι έτσι το πηγαίνω σιγά-σιγά. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνέλθω εντελώς. Προσπαθούμε να το κάνουμε πολύ προσεκτικά», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Ναδάλ.

Νωρίτερα ο θείος και επί σειρά ετών προπονητής του Ράφαελ, Τόνι, είχε δηλώσει ότι ο ανιψιός του νιώθει ενοχλήσεις όταν σερβίρει και δεν είναι ακόμα σε θέση να αγωνιστεί. «Έχει ακόμα ενοχλήσεις όταν σερβίρει. Όταν βρισκόμαστε τόσο κοντά στο Ρολάν Γκαρός ή θα είσαι στο 100% σου ή καλύτερα να μην αγωνιστείς και να διακινδυνεύσεις».

Τη δεδομένη στιγμή παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Ναδάλ, με τον Ισπανό να είναι αμφίβολος για τα τουρνουά που ακολουθούν σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Ρώμη, με τη χωμάτινη σεζόν να ολοκληρώνεται με το Ρολάν Γκαρός. Είναι δεδομένο ότι στόχος του Ράφα είναι να αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός, όπου έχει γράψει ιστορία όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, εάν δεν είναι έτοιμος 100% δεν πρόκειται να ρισκάρει, καθώς ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου θέλει πάση θυσία να αγωνιστεί.

«Αν αναρρώσει πλήρως και είναι καλά, πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο Παρίσι. Εννοείται πως θα είναι δύσκολο, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει και να μην τον υπολογίζει ως ένα από τα φαβορί», ανέφερε ο Τόνι Ναδάλ για τον Ράφα.

Επτά ματς σε δύο χρόνια

Ο Ίβηρας τα τελευταία δύο χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών, που του έχουν στερήσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και να χαρίσει στον κόσμο του τένις μοναδικές στιγμές, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στο κορυφαίο επίπεδο. Από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε τρία τουρνουά. Το United Cup του 2023, στο Αυστραλιανό Οπεν του ίδιου έτους και στο φετινό Μπρισμπέιν. Συνολικά ο Ισπανός έχει παίξει σε 7 παιχνίδια, στα οποία έχει τρεις νίκες και τέσσερις ήττες.

Η επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στην αγωνιστική δράση και ενδεχόμενη συμμετοχή του στο Ρολάν Γκαρός θα είναι χωρίς αμφιβολία ευχής έργον για το παγκόσμιο τένις, αλλά είναι πλέον δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δούμε ξανά τον Ισπανό που είχαμε συνηθίσει. Είναι πλέον θέμα χρόνου να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Ρότζερ Φέντερερ και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού είναι πλέον ολοφάνερο ότι το σώμα του δεν ακολουθεί το πνεύμα του.

Ο Ναδάλ θέλει να αγωνιστεί. Το παλεύει. Δουλεύει καθημερινά. Όμως, οι έντονοι πόνοι είναι δύσκολο να «καλυφθούν» από τη θέλησή του για δράση. Από την ανάγκη του για ανταγωνισμό. Για την αδρεναλίνη που νιώθει όταν βρίσκεται μέσα στο κορτ. Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έχει έρθει για τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια χάρισε μοναδικές στιγμές και βοήθησε τα μέγιστα για να διαδοθεί το τένις σε όλο τον κόσμο, έχοντας φυσικά δίπλα του τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024