Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίσθηκε «αγνώριστος» συγκριτικά με τις πρόσφατες εντυπωσιακές εμφανίσεις του και αποκλείσθηκε με «το καλημέρα», από το διεθνές τουρνουά, που φιλοξενείται στην Μαδρίτη.
«Δράστης» αυτής της έκπληξης, είναι ο Βραζιλιάνος, Τιάγκο Μοντέϊρο, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 118 της παγκόσμιας κατάταξης και πέτυχε μία από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του, επικρατώντας του Τσιτσιπά με 6-4, 6-4.
Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε «μουδιασμένα» στο ματς και δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, γεγονός που αξιοποίησε ιδανικά ο αντίπαλος του. Ο Μοντέϊρο έκανε break στο τρίτο game και αφού προηγήθηκε με 3-1, κράτησε το σερβίς του χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα και πήρε το πρώτο σετ με 6-4, μετά από μόλις 39 λεπτά αγώνα.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, με την μόνη διαφορά, ότι ο Βραζιλιάνος «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά μόλις στο πρώτο game. Ακολούθως, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του -παρ’ ολίγον μάλιστα να κάνει και δεύτερο break στο πέμπτο και στο ένατο game- και να φθάσει στην νίκη μετά από 57 λεπτά αγώνα.
Σπουδαία κίνηση από την Τσέλσι που έφτασε σε συμφωνία με τον Τσάμπι Αλόνσο για τον πάγκο της. Για τέσσερα χρόνια θα υπογράψει ο Ισπανός και θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο κλαμπ.