Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα, «υπάρχουν τρία γεγονότα σοβαρά, που χρειάζεται το καθεστώς αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το ένα αφορά τις υποκλοπές, το άλλο το σκάνδαλο της κ. Ασημακοπούλου, καθώς είχαμε διαρροή με τις λίστες των ευρωψηφοφόρων και το τρίτο το ψήφισμα του ευροκοινοβουλίου, που πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, θέτει θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα υποβάλλει αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε στις εθνικές εκλογές να τοποθετηθούν παρατηρητές
Ερωτηθείς αν υπάρχει υπαρκτός φόβος νοθείας ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε, πως «υπάρχει θεσμικό έλλειμμα εμπιστοσύνης και για αυτό η πρόταση περί παρατηρητών» ενώ ως παράδειγμα έφερε «τα emails των ψηφοφόρων του εξωτερικού», τονίζοντας ενδεικτικά «ποια εμπιστοσύνη να υπάρχει πλέον όταν φεύγουν λίστες που αφορούν και στοιχεία με προσωπικά δεδομένα».
Υπογράφει την πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Όσον αφορά το πρακτικό ζήτημα της εν λόγω πρότασης το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα υποβάλλει αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε στις εθνικές εκλογές να τοποθετηθούν παρατηρητές.
Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα την υπογράψει.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.