Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι.
Φτάνοντας στο Σύνταγμα η πορεία, σημειώθηκαν συγκρούσεις μετά των φοιτητών και της αστυνομίας, με τους άντρες των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του in φαίνεται να υπάρχει ένας τραυματίας φοιτητής, τον οποίο μεταφέρουν συμφοιτητές του.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:
Σημειώνεται πως το εκπαιδευτικό κίνημα είναι σε αναβρασμό και κλιμακώνει τις δράσεις του, με τους φοιτητές να κάνουν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων, με καταλήψεις σε πολλές σχολές πανελλαδικά και νέα συλλαλητήρια μέχρι να αποσυρθεί το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και πλήθος μαθητών με καταλήψεις σε σχολεία και καλέσματα εκ νέου σε συλλαλητήρια.
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας και καλούν στα συλλαλητήρια, με την ΟΛΜΕ να στηρίζει με ανακοίνωσή της το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
«Θα το πάμε μέχρι τέλους»
«Θεωρούμε πως ο λόγος που το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα κατατεθεί είναι επειδή το τεράστιο κύμα καταλήψεων που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα έχει πιέσει την κυβέρνηση και δεν έχει καμία νομιμοποίηση να πάει να το περάσει (το νομοσχέδιο) ενώ υπάρχουν τόσες αντιδράσεις από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα» λέει η Νέλη Ηλιοπούλου από τη Νομική Σχολή μιλώντας στο in.
«Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους, μέχρι αυτό το νομοσχέδιο να παρθεί πίσω, ακόμη και ως ιδέα» τονίζει η ίδια και συνεχίζει: «είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία και την ακαδημαϊκή ελευθερία η εισαγγελική παρέμβαση κατά των φοιτητών».
«…παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας»
«Είμαστε για άλλη μία Πέμπτη εδώ… στόχος μας να μην κατατεθεί καν στη Βουλή το νομοσχέδιο, όπως δεν έχει γίνει εδώ και ένα μήνα…παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, παλεύουμε για να υπάρξει χρηματοδότηση, εξοπλισμός… δηλώνουμε από τώρα ότι την επόμενη Πέμπτη στις 8 Φεβρουαρίου που θα γίνει το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο η Αθήνα θα βουλιάξει» λέει μιλώντας στο in, η Ευγενία Κυριακουλάκου, πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας