Συνέλαβαν τρεις ισλαμιστές – Σχεδίαζαν επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας
Δρακόντεια μέτρα σε όλη τη Γερμανία για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Η αστυνομία στη Γερμανία ανακοίνωσε την σύλληψη τριών ισλαμιστών, ως υπόπτων για συμμετοχή στο σχέδιο επίθεσης κατά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, με τη βοήθεια «αυτοκινήτου».
Μία ακόμη σύλληψη προηγήθηκε, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι ύποπτοι ανήκουν σε «οργανώσεις ισλαμιστών», διευκρίνισε ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών, Χέρμπερτ Ρόιλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Δρακόντεια μέτρα στο Βερολίνο
Στο Βερολίνο, οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά, με το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, να είναι υψηλό.
Οι Αρχές, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ανησυχούν για μία επανάληψη των περσινών επεισοδίων στη συνοικία Νόικελν, που είχαν οδηγήσει στη σύλληψη δεκάδων ατόμων, κυρίως ανηλίκων.
Είχαν μάλιστα σημειωθεί συστηματικές επιθέσεις εναντίον πυροσβεστών και νοσηλευτών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 πυροσβεστών και 18 αστυνομικών.
Αυτή τη φορά, βρίσκονται σε επιφυλακή περίπου 4.000 αστυνομικοί.
Παρακολουθούνται συστηματικά τα social media
«Παραμένουμε σε εγρήγορση» δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ στην εφημερίδα Tagesspiegel, προειδοποιώντας ότι «η αστυνομία, αλλά και η Δικαιοσύνη θα παρέμβουν με αποφασιστικότητα, εάν χρειαστεί».
Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, οι Αρχές παρακολουθούν και αξιολογούν συστηματικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο μεταξύ, η αστυνομία του Βερολίνου απαγόρευσε φιλο-παλαιστινιακή διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «No Celebration During Genocide», η οποία είχε εξαγγελθεί για το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 ατόμων.
Για την Πρωτοχρονιά έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο κινητοποιήσεις σε σχέση με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – η μία υπέρ των Παλαιστινίων και η άλλη υπέρ του Ισραήλ – οι οποίες μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δεν είχαν απαγορευθεί.
Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικές εξελίξεις που προκαλούν ανησυχία. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση για να αποτρέψουν την απαγορευμένη χρήση βεγγαλικών (με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων), αλλά και για να προλάβουν περιστατικά παρενόχλησης ή έμφυλης βίας, όπως εκείνα που είχαν σημειωθεί την Πρωτοχρονιά του 2016 στην Κολωνία.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442