Η Ζαλγκίρις προετοιμάζεται για την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Euroleague στο πρώτο ματς της δεύτερης «διαβολοβδομάδας» της διοργάνωσης. Η ομάδα από τη Λιθουανία μετρά δύο συνεχόμενες ήττες με Εφές και Γούλβς για το πρωτάθλημα και θέλει στην Αθήνα να διακόψει το αρνητικό αυτό σερί.
Ο Κάζις Μασβίτις, μιλώντας για το παιχνίδι με το τριφύλλι αναφέρθηκε στο αν υπήρχε ενδιαφέρον από τη Ζαλγκίρις για τον Γκριγκόνις, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκε και στην φυγή του Μπραζντέικις από την ομάδα του για τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα. Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε με την Αναντολού Εφές η οποία και λόγω της παρουσίας του Αταμάν όλα αυτά τα χρόνια έχει παρόμοιο στυλ με αυτό του Παναθηναϊκού. Σουτάρουν πολλοί παίκτες, παίζουν ελεύθερο και δημιουργικό μπάσκετ, ενώ αρέσκονται και σε καταστάσεις pick ‘n roll».
Και συνέχισε: «Έχουν κάποιες απουσίες στις θέσεις ‘τρία’ και ‘τέσσερα’ αλλά υπάρχει ο Μήτογλου που καλύπτει τα κενέ και είναι από τους βασικούς παίκτες. Ο Γκριγκόνις βρίσκεται σε φόρμα, παίζει πολύ και έχει καταλάβει και τη θέση ‘τρία’. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί ακμα επικίνδυνοι παίκτες, ξεκινώντας από τους Σλούκα., Γκραντ και Βιλντόζα, ενώ έχει και καλούς ψηλούς κάτ ω από τα καλάθια. Είναι μια καλή ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό».
Επίσης ο Κάζις Μακσβίτις είπε ότι «είναι ανεβασμένος ο Παναθηναϊκός και παρά το γεγονός ότι στηρίζεται στην επίθεση έχει και την 6η καλύτερη άμυνα στην Euroleague» ενώ στάθηκε και στα «πράσινα» pick ‘n roll «ο Σλούκας είναι δημιουργός, παίκτης pick ‘n roll. Σκοράρει και πασάρει ταυτόχρονα. Εκπρόσωπος της παλιάς ευρωπαϊκής σχολής. Επίσης ο Λεσόρ, με την ενέργεια και την άμυνά του, προσθέτει πολλά σε αυτή την ομάδα».
Όσο για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από την Ζάλγκιρις για τον Γκριγκόνις μετά την παραχώρηση του Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό; «Όταν έφυγε ο Ίγκνας δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι. Αν είχαν γίνει νωρίτερα κάποια πράγματα και ο Μάριους δεν είχε ήδη σημαντικό ρόλο, ίσως όλα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.»
Και αναφέρθηκε και στον Κέντρικ Ναν: «Αγωνίστηκε σε μόλις δύο ματς. Είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει σκορ. Πρέπει να συνηθίσει τους κανόνες της EuroLeague, ίσως να δουλέψει στο πότε θα πρέπει να σουτάρει αλλά σίγουρα οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.»
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.