Την πρώτη νίκη της στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025, πήρε η Εθνική, στο κατάμεστο κλειστό της Χαλκίδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 75-66 της Τσεχίας, για την 2η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τις φιλοξενούμενες στη δεύτερη ήττα τους.
Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα εξαργύρωσε την άμυνα της πρώτης περιόδου, όταν περιόρισαν την Τσεχία στους 11 πόντους, αλλά και τη διάρκεια στο κομμάτι της παραγωγικότητας, απόρροια της ευστοχίας της στον αγώνα από το τρίποντο (12/25). Η «γαλανόλευκη» έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο +7 (18-11, 9’20’’), ενώ βασιζόμενη στο μακρινό σουτ κράτησε το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι το ημίχρονο (37-34), παρά την προσπάθεια αντίδρασης των αντιπάλων.
Η Χριστινάκη κράτησε την Ελλάδα στη θέση του οδηγού (45-42, 23΄) με τη Σταμάτη να ακολουθεί για στείλει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (54-44, 25΄), πριν η Παυλοπούλου οδηγήσει τη διαφορά και στο +12 (56-44, 26΄), έχοντας μοιράσει και εννέα τελικές πάσες. Τα επιθετικά ριμπάουντ (21 ως το σημείο αυτό του παιχνιδιού), όμως, έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στην Τσεχία, η οποία κατάφερε να μειώσει στους πέντε (64-59, 32΄).
Η 10η ασίστ της Παυλοπούλου οδήγησε στο 71-61 (38΄) από το τρίποντο της Σταμολάμπρου. Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα η Εβίνα Σταμάτη, στην τελευταία της συμμετοχή στην Εθνική Γυναικών, έδωσε τη θέση της στην Λυδία Χατήρα, η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της και δέχθηκε την αποθέωση από τον κόσμο. Λίγο νωρίτερα το δικό της ντεμπούτο είχε κάνει η Βασιλική Χωλοπούλου, ενώ λίγο πριν το τέλος και το 75-66 που έγραψε η Χριστινάκη, έκανε τη δική της πρεμιέρα με τα γαλανόλευκα και η Μαριλένα Γεροστεργίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου μόνο καλά λόγια είχε να πει για την απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και ζήτησε σοβαρότητα ενόψει Λιόν
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Εφές με 74-68 υπογράμμισε τη σημασία της νίκης και παράλληλα, στάθηκε στην κακή εμφάνιση των Ερυθρόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο.
Η Άστον Βίλα πέρασε με 1-0 από την Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε και η Λιόν «καθάρισε» με 1-0 τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της League Phase του Europa League.
LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.