ΥΠΕΞ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αύριο στη Λωρίδα της Γάζας
Με C-130 που θα αναχωρήσει στις 9.30 το πρωί το φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας θα μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Αιγύπτου
Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, αύριο, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 9:30 το πρωί θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.
Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.
Τρώμε ένα γεύμα τη μέρα, πίνουμε βρώμικο νερό»
Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι τραγική καθώς εν μέσω της «πολιορκίας» της Βόρειας Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, χιλιάδες άμαχοι είναι εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, ελάχιστες προμήθειες φαγητού, οι οποίες μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν, αλλά και χωρίς ρεύμα.
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή μίας μητέρας επτά παιδιών, η οποία εξιστόρησε τις κακουχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά.
Μιλώντας στο BBC η Σουχέρ Αλ Λουχ, μητέρα επτά παιδιών είπε: «Πίνουμε βρώμικο νερό. Τρώμε ένα γεύμα κάθε μέρα, κυρίως τόνο ή φασόλια από κονσέρβες».
«Μερικές φορές μαγειρεύω λίγες φακές σε μια παλιά ξυλόσομπα. Έχουμε φωτοβολταϊκά στη στέγη για να μπορούμε να φορτίζουμε τα τηλέφωνά μας», προσέθεσε.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Χαμάς, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην πόλη της Γάζας και στις πόλεις και τα χωριά του βορρά, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των περικοπών στην παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και υπηρεσιών διαδικτύου.
Το επίκεντρο των ισραηλινών δυνάμεων φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι το νοσοκομείο Αλ Σίφα το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας και απέχει λίγα μέτρα από το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, στο οποίο η Χαμάς κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές του 2006.
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)













![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442