Ο Γιακουμάκης καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος στο MLS – Ξεπέρασε τον Μέσι!
Μεγάλη διάκριση για τον Γιώργο Γιακουμάκη που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος στο MLS για το 2023, ξεπερνώντας σε ψήφους τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Λέο Μέσι.
Η πρώτη χρόνια του Γιώργου Γιακουμάκη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μπορεί να χαρακτηριστεί και ονειρική.
Ο 29χρονος επιθετικός με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Σε 28 αγώνες με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ έχει σημειώσει 17 γκολ κι έχει μοιράσει 1 ασίστ, ενώ έχει βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στα πλέϊ-οφ του αμερικανικού πρωταθλήματος.
Ο Ελληνας επιθετικός άφησε πίσω του τον Αργεντινό σούπερ σταρ.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έχει καταφέρει μια πολύ μεγάλη διάκριση. Ο Γιακουμάκης ψηφίστηκε από τα αμερικανικά μέσα και τα στελέχη των ομάδων ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής για το 2023.
Άφησε πίσω του τον Μέσι
Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός άφησε στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας τον Λιονέλ Μέσι.
Τον Αργεντινό σούπερ σταρ που πριν λίγες μέρες κατέκτησε την 8η Χρυσή Μπάλα στη καριέρα του. Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτό το βραβείο στο παρελθόν το έχουν πάρει οι Ζλάτον Ιμπραχίμοβιτς, Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο και Μιγκέλ Αλμιρόν.
An immediate impact in the 🅰️.
Newcomer of the Year: Giorgos Giakoumakis. 🇬🇷 pic.twitter.com/AyHGq9slod
— Major League Soccer (@MLS) November 2, 2023
Ο Γιώργος Γιακουμάκης συνολικά στην καριέρα του έχει πραγματοποιήσει 272 εμφανίσεις σε συλλογικό επίπεδο, έχοντας απολογισμό 100 γκολ και 14 ασίστ. Ο 29χρονος τα τελευταία χρόνια μάλιστα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής ομάδας, έχοντας 19 συμμετοχές και 3 γκολ με το εθνόσημο.
Εκτός από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ και την ΑΕΚ, έχει αγωνιστεί επίσης μεταξύ άλλων σε Πλατανιά και ΟΦΗ, στην Σκωτία με τη φανέλα της Σέλτικ, αλλά και στην Ολλανδία με τα χρώματα της Φένλο.
- Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Επιστροφή στις νίκες με «χρυσή» αλλαγή τον Σέσκο
- Ηλιούπολη: Πέθανε 17χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας (pic)
- Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο
- Επιστρέφει στη δράση ο μαχητής Πολονάρα: Θέλει να αγωνιστεί κόντρα στην Αρμάνι
- Πρεστιάνι: Σκέψεις να κινηθεί εναντίον των Βινίσιους, Εμπαπέ για συκοφαντική δυσφήμιση
- Ήπια διάσειση ο Καρέτσας – Χάνει τη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (pic)
- Θλίψη στη Σενεγάλη: Πέθανε 25χρονος ποδοσφαιριστής
- LIVE: Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442