Πληροφορίες για επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία την Κυριακή
Δεν επιβεβαιώνεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η επίσκεψη – Στο Ισραήλ την Παρασκευή ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Ταξίδι στην Τουρκία φαίνεται ότι ετοιμάζει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές και τουρκικά Μέσα.

Σημειώνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές για επίσκεψη Μπλίνκεν στην Άγκυρα.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ για την επίθεση που έχει εξαπολύσει στη Λωρίδα της Γάζας.
Μάλιστα νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον ομόλογό του από το Ιράν, κατά την οποία καταδίκασαν την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και κατηγόρησαν τη Δύση για «δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με την Ουκρανία και τη Γάζα».
Σε Ισραήλ και Ιορδανία την Παρασκευή ο Μπλίνκεν
Το Ισραήλ και την Ιορδανία θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο νέας περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.
Στο Ισραήλ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργούς του, για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
«Θα επαναλάβει πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα συζητήσει για την ανάγκη λήψης μέτρων για να περιοριστούν οι απώλειες αμάχων, καθώς και για τις προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας» είπε ο Μίλερ.
Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί ξανά το Ισραήλ στις 12 Οκτωβρίου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου είχε διαρκέσει σχεδόν οκτώ ώρες. Ήταν ένα ταξίδι που είχε σχεδιαστεί να περιλαμβάνει στάσεις σε άλλες πέντε χώρες αλλά εκ του αποτελέσματος έχει περιορισμένη επιτυχία καθώς οι αραβικές χώρες δεν είδαν με καλό μάτι τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας.
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα
- Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας: H θεατρική διασκευή της «Συναίνεσης» της V. Springora στο Υπόγειο του Τέχνης
- Μήπως ο εγκέφαλος σου είναι ακόμα έφηβος; Αυτές είναι οι 5 ηλικίες του πιο σημαντικού ανθρώπινου οργάνου
- Γιορτές στην Ευρώπη: Αναζητώντας την τέλεια χριστουγεννιάτικη αγορά
- Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία – Πώς φτάσαμε στις δύο συλλήψεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442