Ισραήλ – Χαμάς: Διαδηλωτές με «ματωμένα» χέρια διακόπτουν ομιλία Μπλίνκεν στο Κογκρέσο
«Κατάπαυση του πυρός τώρα» το αίτημα των διαδηλωτών που διέκοψαν τον Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης διέκοψαν την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Γερουσία καλύπτοντας τα χέρια τους με κόκκινη μπογιά και καλώντας τον Άντονι Μπλίνκεν να πιέσει για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Οι διαδηλωτές σταμάτησαν αρκετές φορές τον Αμερικανό αξιωματούχο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με την αστυνομία του Καπιτωλίου να τους απομακρύνει από την αίθουσα.
«Αφήστε τη Γάζα να ζήσει!»
Στην αίθουσα της Γερουσίας ο Αντ. Μπλίνκεν αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Λ. Όστιν, μίλησαν στην ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού σχετικά με το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για χρηματοδότηση της εθνικής ασφάλειας (ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που περιλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας και του Ισραήλ.
Σώστε τα παιδιά στη Γάζα
Λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ομιλία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει «εκεχειρία τώρα» και «σώστε τα παιδιά της Γάζας» συμπαρασύροντας και άλλους διαδηλωτές που φώναξαν: «από την Παλαιστίνη μέχρι το Μεξικό, όλα τα τείχη πρέπει να φύγουν!» και «αφήστε τη Γάζα να ζήσει!».

Πλακάτ διαδηλωτών

Διαμαρτυρία στη Γερουσία
Χιλιάδες νεκροί
Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει εκτοξευθεί σε 8.525 εν μέσω ανηλεών ισραηλινών βομβαρδισμών. Νεκρά είναι 3.542 παιδιά και 2.187 γυναίκες ενώ 21.543 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 Ισραηλινοί.
Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, και την επίθεση στο έδαφος, το Ισραήλ έχει επιβάλει «πλήρη πολιορκία» στη Γάζα, η οποία έχει εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παράκτιο θύλακα, όπου οι πόροι σε τρόφιμα, νερό και καύσιμα έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
Ο Μπλίνκεν, μετά την ειρηνική διαμαρτυρία, συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι πρέπει να επιτραπεί η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και ότι «οι πολίτες πρέπει να μπορούν να μείνουν μακριά από κινδύνους».
Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να εξεταστούν οι ανθρωπιστικές εκεχειρίες (…)» και πως «χωρίς ταχεία και διαρκή ανθρωπιστική βοήθεια, η σύγκρουση είναι πολύ πιο πιθανό να εξαπλωθεί».
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442