Νέο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία – «Φραγμός» των ΜΑΤ και προσαγωγές
Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Νέο Ηράκλειο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα, ως απάντηση στο κάλεσμα των ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο.
Η πορεία συνεχίζεται αυτή τη στιγμή στα Πευκάκια, όπου πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.
Την ίδια ώρα στην περιοχή πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις ακροδεξιών με καλέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
Η περιοχή βρίσκεται υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό, με την ΕΛΑΣ να προχωράει σε εννέα προληπτικές προσαγωγές, υπό τον φόβο επεισοδίων
Υπενθυμίζεται πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία απαγόρευε όλες τις συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις.
Η ανακοίνωση:
«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).
Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.
Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

«Φραγμός» των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία

«Φραγμός» των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία

«Φραγμός» των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία
Συλλήψεις ακροδεξιών
Η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Europol και Interpol είχε ενημερώσει τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών και έως τώρα η μόνη χώρα που είχε σχετικές πληροφορίες και απάντησε στις ελληνικές Αρχές ήταν η Ιταλία, όπου είχαν την πληροφορία πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός 12-13 οργανωμένοι ακροδεξιοί.
Σημειώνεται ότι εδώ και ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Europol και Interpol είχε ενημερώσει τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών και έως τώρα η μόνη χώρα που είχε σχετικές πληροφορίες και απάντησε στις ελληνικές Αρχές ήταν η Ιταλία, όπου είχαν την πληροφορία πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός 12-13 οργανωμένοι ακροδεξιοί.
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)



































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442