Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Επιμένει η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Με διαταγή που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, απαγορεύτηκε για 24 ώρες από τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε όλο τον νομό Αττικής.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης το Νέο Ηράκλειο, υπό τον φόβο των επεισοδίων, καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που έπεσαν νεκρά τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει σε οκτώ προληπτικές προσαγωγές, ενώ σε εξέλιξη φαίνεται να βρίσκονται συγκεντρώσεις στην περιοχή, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.

Η φασιστική σύναξη είχε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα με διάφορες ομάδες της ακροδεξιάς και του φασιστικού χώρου της Ευρώπης να έχουν εκδώσει ανακοινώσεις στήριξης και συμμετοχής.

Με διαταγή που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, απαγορεύτηκε για 24 ώρες από τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε όλο τον νομό Αττικής.

Η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκλήθηκε μετά από πληροφορίες που έφθασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρατική Ασφάλεια για επικείμενη άφιξη ακροδεξιών στοιχείων στην Αθήνα.

Αντιφασιστικό κάλεσμα – απάντηση στη νεοναζιστική σύναξη

Σωματεία, συλλογικοί φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες κάλεσαν σε αντιφασιστικό κάλεσμα στην περιοχή, έπειτα από σχετική συγκέντρωση των νεοναζί.

Η φασιστική σύναξη είχε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα με διάφορες ομάδες της ακροδεξιάς και του φασιστικού χώρου της Ευρώπης να έχουν εκδώσει ανακοινώσεις στήριξης και συμμετοχής.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες όσων συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, η αστυνομία δεν έχει κάνει κίνηση ώστε να αποτραπεί η συγκέντρωση των φασιστών.

Το βράδυ της Τρίτης σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από ενημέρωση για ομάδα Ιταλών ακροδεξιών που ταξίδευαν με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να παραβρεθούν στη συγκέντρωση.

Έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/11), υπήρξε ενημέρωση ότι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί θα έρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Έτσι, βραδινές ώρες της Τρίτης συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Για την απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει όχι μόνο τη φασιστική σύναξη αλλά και την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Πειραιά: «Η απόφαση αυτή είναι κατάπτυστη. Θίγει το δικαίωμα στην διαδήλωση και βέβαια αναπαράγει το ακροδεξιό αφήγημα της θεωρίας των δύο άκρων.

Αφήγημα που ρίχνει νερό στον μύλο της ποινικοποίησης των αντιστάσεων και ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες. Σε αυτή την συγκυρία αποτελεί και μια εύκολη λύση ώστε η κυβέρνηση να «εξιλεωθεί» τόσο για την κάλυψη που προσέφερε το καλοκαίρι στους χούλιγκανς νεοναζί από την Κροατία να διασχίσουν την χώρα όσο και τις κρατικές ευθύνες για την επανεμφάνιση των φασιστών στο δρόμο με την κάλυψη παρακρατικών κύκλων».

Μόνο μια είναι η απάντηση, τονίζει ο Συντονισμός: «Το αντιφασιστικό κίνημα και η κοινωνία του Νέου Ηρακλείου, που καμία εμπιστοσύνη δεν έχει στην κυβέρνηση και στο κράτος αυτές τις μέρες και φυσικά την 1η του Νοέμβρη θα είναι στον δρόμο στέλνοντας το μήνυμα».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, άγνωστοι από τον φασιστικό χώρο πέρασαν από τον χώρο που διεξαγόταν η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο και πέταξαν προπαγανδιστικό υλικό για τη φασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον σταθμό «Πευκάκια» για να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση, καθώς ο σταθμός «Νέο Ηράκλειο» παραμένει κλειστός.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024