Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο

Τι ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο

 Η άτυχη κοπέλα νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Γενικό Κρατικό

Την δική της εκδοχή για τα όσα έγιναν στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου όπου – σύμφωνα με καταγγελίες – τραυματίστηκε σοβαρά μία 17χρονη κοπέλα μετά από επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις, δίνει η ΕΛ.ΑΣ. με νεότερη ανακοίνωσή της.

Η άτυχη κοπέλα νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Γενικό Κρατικό ενώ λόγω του περιστατικού, τα ξημερώματα σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η νεαρή κοπέλα σύμφωνα με καταγγελίες φέρεται να ξυλοκοπήθηκε στη διάρκεια επεισοδίων μετά από αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο από άνδρες της ΟΠΚΕ.

Τι ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα με τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης.

« Χθες (28/10) και περί ώρα 20.15 αστυνομικοί ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., που διενεργούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό ομάδας ατόμων που προηγουμένως είχαν εισέλθει σε κατάστημα προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας δύο άτομα, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από 50 περίπου άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους» τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της και προσθέτει.

«Κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών,  που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως κλήθηκε στο σημείο ΕΚΑΒ όπου και μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο.

Μάλιστα η κοπέλα είχε συλληφθεί και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα.

Αναφορικά με τις συμπλοκές αντιεξουσιαστών με ομάδες αστυνομικών στα Εξάρχεια όπου υπήρξε εκτεταμένη χρήση χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, η Αστυνομία ανέφερε.

«Σήμερα, πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα 200 περίπου ατόμων συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες. Από αυτές μια ομάδα 80 ατόμων προέβη σε ρίψη 8 μολότοφ, -από τις οποίες οι 4 εκρηκτικές, ενώ έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων- πετρών, ξύλων και μπουκαλιών σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που βρισκόταν στο σημείο και έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων. Κατασχέθηκαν 3 άσκαστες μολότοφ, οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακή διερεύνηση.

Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024