Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές ακροδεξιών - Ταξίδευαν για Αθήνα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές ακροδεξιών – Ταξίδευαν για Αθήνα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση μνήμης σήμερα της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, αντισυγκεντρώσεις ετοιμάζουν οι αντιφασίστες - Απαγόρευση οποιασήποτε συνάθροισης σήμερα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Έξι άτομα που πρόσκεινται στον χώρο της Ακροδεξιάς προσήχθησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τη Νέα Χαλκηδόνα για το Νέο Ηράκλειο Αττικής, εκεί όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής.

Απαγόρευση συναθροίσεων την 1η Νοεμβρίου με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής σήμερα 1 Νοεμβρίου, για λόγους “δημόσιας ασφάλειας”, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη.

«Δεν ανήκουμε σε καμία ακροδεξιά οργάνωση» υποστηρίζουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι προσαχθέντες υποστηρίζουν ότι δεν ανήκουν σε οποιαδήποτε ακροδεξιά οργάνωση και ότι δεν είχαν σκοπό να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Συγκέντρωση μνήμης της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο – Αντισυγκεντρώσεις ετοιμάζουν οι αντιφασίστες

Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός, καθώς άτομα του ακροδεξιού χώρου καλούν σε συγκέντρωση μνήμης σήμερα το απόγευμα στη Λεωφόρο Ηρακλείου, ενώ την ίδια ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικές οργανώσεις διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Νέο Ηράκλειο.

Την απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης σε όλη την Αττική την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Αυτή την ημέρα η Χρυσή Αυγή προγραμματίζει συγκέντρωση με τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, με αφορμή τη δολοφονία δύο μελών της οργάνωσης έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο πριν δέκα χρόνια. Παράλληλα την ίδια ημέρα, ομάδες και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προγραμματίζουν αντισυγκεντρώσεις.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Από νωρίς αύριο στην ευρύτερη περιοχή θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ θα ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε συγκέντρωση και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε πορεία που θα μπορούσε να φέρει σε επαφή αντίπαλες ομάδες.

Συγκεκριμένα σε επιφυλακή θα βρίσκονται 3.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και drones της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να μην επιτραπεί η διεξαγωγή συγκέντρωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αποτρέπουν σε μεγάλη ακτίνα την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Έλεγχοι στα σύνορα

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες και κυρίως σήμερα και αύριο λαμβάνονται ειδικά μέτρα στα σύνορα της χώρας και στις πύλες εισόδου, όπως αεροδρόμια και λιμάνια προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος ακραίων ομάδων στη χώρα μας.

Οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Europol έχουν λίστα με ονόματα μελών ακροδεξιών οργανώσεων που θα χτυπήσει κόκκινο αν εντοπιστούν κατά τον έλεγχο εισόδου στη χώρα.

Πάντως υπάρχουν αναφορές ότι ήδη έχουν έρθει μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από το εξωτερικό και διαμένουν σε διάφορα καταλύματα των βορείων προαστίων.

Κλειστός ο σταθμός του ΗΣΑΠ και ο Προαστιακός στο Νέο Ηράκλειο

Κλειστοί θα παραμείνουν από το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023 οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού με εντολή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Hellenic Train και της ΣΤΑΣΥ, οι δύο σταθμοί «Ηράκλειο» (πρόκειται για σταθμούς σε διαφορετικά σημεία αν και έχουν το ίδιο όνομα) θα παραμείνουν κλειστοί από τις 14:00 και μέχρι νεοτέρας. Οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Αυξημένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας και σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Ύστερα, από πληροφορίες των αρχών πως μια ομάδα Ιταλών θα έφτανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10), οργανώθηκε επιχείρηση και οι αστυνομικοί συνέλαβαν 21 Ιταλούς με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Σε βάρος τους έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη χώρα τους, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024