Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης στις ελληνικές Αρχές μετά από ενημέρωση για ομάδα Ιταλών ακροδεξιών που ταξίδευαν με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να παραβρεθούν στην αυριανή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/11), υπήρξε ενημέρωση ότι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί θα έρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Κρατούνται στο αλλοδαπών

Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές «η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Σε συναγερμό η Αστυνομία

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το in τις τελευταίες ημέρες και κυρίως σήμερα και αύριο λαμβάνονται ειδικά μέτρα στα σύνορα της χώρας και στις πύλες εισόδου, όπως αεροδρόμια και λιμάνια προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος ακραίων ομάδων στη χώρα μας.

Οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Europol έχουν λίστα με ονόματα μελών ακροδεξιών οργανώσεων που θα χτυπήσει κόκκινο αν εντοπιστούν κατά τον έλεγχο εισόδου στη χώρα.

Πάντως υπάρχουν αναφορές ότι ήδη έχουν έρθει μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από το εξωτερικό και διαμένουν σε διάφορα καταλύματα των βορείων προαστίων.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, ακροδεξιοί κύκλοι ετοίμαζαν συγκέντρωση με τη συμμετοχή νεοναζιστικών και φασιστικών ομάδων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια ώρα προγραμματίζονταν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην ίδια περιοχή.

Η Αστυνομία μπροστά στον κίνδυνο επεισοδίων με απόφασή της από την περασμένη εβδομάδα απαγόρευσε κάθε δημόσια συνάθροιση την 1η Νοεμβρίου σε όλη την Αττική.

Αντιφασιστική διαδήλωση

Παρ’ όλα αυτά δεκάδες είναι τα καλέσματα από φορείς, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρος για αντιφασιστική διαδήλωση αύριο το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο κατά της πανευρωπαϊκής συνάντησης ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι ακραίες νεοναζιστικές ομάδες έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραβρεθούν στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό με την Αστυνομία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει πιθανά επεισόδια.

Δρακόντεια μέτρα

Από νωρίς αύριο στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Ηρακλείου θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ θα ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε συγκέντρωση και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε πορεία που θα μπορούσε να φέρει σε επαφή αντίπαλες ομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αποτρέπουν σε μεγάλη ακτίνα την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024