Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεπείγουσα έρευνα με εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο

Κατεπείγουσα έρευνα με εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Κατεπείγουσα έρευνα διατάχθηκε, μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, για την υπόθεση του τραυματισμού της 16χρονης, μετά από αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στο Ανθρωποκτονιών οι έρευνες

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλεια υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ζητείται να ληφθεί κατάθεση από την παθούσα όταν η κατάσταση της υγείας της επιτρέψει την εξέτασή της, καθώς και από οικεία της πρόσωπα, όπως και να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου και να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.

Τι λέει η Αστυνομία

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας «αστυνομικοί ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., που διενεργούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό ομάδας ατόμων που προηγουμένως είχαν εισέλθει σε κατάστημα προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας δύο άτομα, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από 50 περίπου άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Τα συγκεκριμένα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους.

Κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.

Για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης οι αστυνομικοί έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή, ενώ στο σημείο κλήθηκε σταθμός Ε.Κ.Α.Β. που μετέφερε, συνοδεία των αστυνομικών, τη γυναίκα σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονη, η οποία συνελήφθη για τη συμμετοχή της στη ανωτέρω επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα. Παράλληλα, εξετάστηκε από ιατροδικαστή εντός του Νοσοκομείου».

Οι καταγγελίες για επίθεση στην 16χρονη

Την ίδια ώρα υπάρχουν καταγγελίες ότι η 16χρονη μαζί με τα άλλα άτομα που ήταν μαζί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και κατά την διάρκεια αυτής της επίθεσης δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό της.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης για την Β.» αναφέρονται τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ομάδα αντιφασιτ(ρι)ών πραγματοποίησε περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της συναυλίας, η ομάδα διασταυρώθηκε με αυτοκίνητα της Ο.Π.Κ.Ε.

Οι μπάτσοι, δίχως την παραμικρή αφορμή και παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση συμπλοκής μαζί τους, έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση διασπώντας την μάζα των αντιφασιστριών σε δύο μέρη.

Στην απόπειρα ανασύνταξής της, μπάτσοι και άτομα με πολιτικά επιτέθηκαν εκ νέου στα συντρόφια, πετώντας τους αντικείμενα, πέτρες κ.λπ., ακόμα και ένα κράνος εκσφενδονίστηκε από μεριάς τους.

Στη συνέχεια της συμπλοκής, έγινε έντονη και παρατεταμένη ρίψη δακρυγόνων και αφότου τα Ο.Π.Κ.Ε διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας, έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης συντρόφισσας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενημερωθήκαμε πως η συντρόφισσα νοσηλευόταν με έντονη την παρουσία Ο.Π.Κ.Ε και κρατικής ασφάλειας στον ευρύτερο χώρο του νοσοκομείου».

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024