Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο Ηράκλειο: «Νομίζαμε ότι ήταν νεκρή» - Ερωτήματα για τον τραυματισμό 16χρονης σε επεισόδια με την ΕΛ.ΑΣ.

Νέο Ηράκλειο: «Νομίζαμε ότι ήταν νεκρή» – Ερωτήματα για τον τραυματισμό 16χρονης σε επεισόδια με την ΕΛ.ΑΣ.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες του τραυματισμού μιας 16χρονης κοπέλας στο Νέο Ηράκλειο, με τους αντιφασίστες να κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ., η οποία αρνείται κάθε ευθύνη.

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν την 16χρονη να βρίσκεται αιμόφυρτη και χωρίς τις αισθήσεις της στο πεζοδρόμιο έρχονται στη δημοσιότητα, την ώρα που τα ερωτήματα για τα γεγονότα το βράδυ του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο δεν έχουν απαντηθεί.

Σε φωτογραφίες από το σημείο, φαίνεται η ανήλικη κοπέλα να είναι αναίσθητη στο πεζοδρόμιο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Νέο Ηράκλειο, με έναν άνδρα των ΜΑΤ να βρίσκεται δίπλα της.

Η στιγμή που η 16χρονη βρίσκεται αιμόφυρτη στο έδαφος.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, οι άνδρες των ΜΑΤ ζήτησαν από τους πολίτες να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την 16χρονη, την ώρα που μια διμοιρία είχε ακροβολιστεί γύρω της κρατώντας τις ασπίδες τους για να την προστατεύσουν.

Άγνωστο πώς τραυματίστηκε

Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα γεγονότα που οδήγησαν στον τραυματισμό της 16χρονης, με τους αντιφασίστες που πραγματοποιούσαν περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου να κάνουν λόγο για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας, καθώς μιλούν για επίθεση από πλευράς ΟΠΚΕ προς εκείνους.

«Δίχως την παραμικρή αφορμή και παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση συμπλοκής μαζί τους, έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση διασπώντας την μάζα των αντιφασιστριών σε δύο μέρη» αναφέρουν.

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον τραυματισμό της 16χρονης

«Στη συνέχεια της συμπλοκής, έγινε έντονη και παρατεταμένη ρίψη δακρυγόνων και αφότου τα Ο.Π.Κ.Ε διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας, έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης συντρόφισσας» προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους.

Αντίθετα, η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τον τραυματισμό της 16χρονης, δίνοντας άλλη αναφορά για τη συμπλοκή με τους αντιφασίστες.

«Τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους», αναφέρει η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν στο σημείο για να προστατεύσουν την 16χρονη.

Κατά την αποχώρησή τους οι αστυνομικοί -σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου- αντιλήφθηκαν ότι η νεαρή κοπέλα βρίσκεται τραυματισμένη στο έδαφος και έσπευσαν προς το σημείο.

«Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Είχε αίματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού»

«Ήταν αναίσθητη με το κεφάλι πάνω και γυρνώντας την στο πλάι είδαμε ότι υπάρχει αιμάτωμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αρχικά δεν ήταν κανείς για περίπου 10 λεπτά και μετά ήρθαν τα ματ ήταν κάποιος από τα ματ από πάνω της», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Πανικόβλητοι κατεβήκαμε κάτω και μας είπε ο γείτονας μας ότι υπάρχει κάτω κάποιος σαν να είναι πτώμα. Όντως υπήρχε το κορίτσι αυτό ηλικιακά το κάναμε από 15 έως 17 ετών ανάσκελα στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν νεκρό. Φορούσε μαύρο μπουφάν χοντρό γάντια και μας έκανε εντύπωση ότι ήταν βαριά ντυμένη για την εποχή», είπε άλλος κάτοικος.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι άτομα του ακροδεξιού χώρου πέρασαν από τη συναυλία και έριξαν τρικάκια με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

«Περνάει μπροστά από την πλατεία μοτοπορεία, φώναζαν συνθήματα, πετούσαν τρικάκια και μετά ανέβηκαν προς το παλιό Ηράκλειο. Εκεί ενημερώθηκαν όλοι και μαζεύτηκε κόσμος για να περιφρουρήσουν τη συναυλία».

Τι είπε η ιατροδικαστής

Η 16χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ομαλά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ιατροδικαστής, η 16χρονη πιθανότατα τραυματίστηκε στον αυχένα από πτώση κι όχι από κάποιο άλλο αντικείμενο, όπως πέτρα ή λοστό. Ακόμη, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως η ανήλικη έφερε εκδορές και εκτιμάται πως παρασύρθηκε και ποδοπατήθηκε.

Συνεχίζεται η έρευνα για το συμβάν

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία αξιολογεί όλες τις μαρτυρίες και φέρεται να έχει στα χέρια της υλικό που δείχνει το πώς τραυματίστηκε η 16χρονη.

Παράλληλα, η 16χρονη αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές μόλις το επιστρέψει η κατάσταση της υγείας της.

Άμεση διαλεύκανση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης τραυματισμού της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι τομεάρχες Υγείας και Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Κώστας Μπάρκας.

Οι δύο βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνουν ότι επισκέφθηκαν απόψε το γενικό νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας της 16χρονης που τραυματίστηκε μετά την αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, «έπειτα από το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη», όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024