Ο Δημήτρης Παπανικολάου αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού μέσω ανάρτησής του στο Instagram είπε το δικό του «αντίο» στον εμβληματικό προπονητή. Αναλυτικά όσα έγραψε:
«Αντίο Γιάννη Ιωαννίδη.
Σήμερα δεν θα άντεχε σε πάγκο ομάδας ούτε μια ημέρα.
Όχι προπονητικά, αλλά με την αλλαγή των καιρών.
Οι πρακτικές εκπαίδευσης ΟΥΚ που είχε πάνω μας, με συνεχή πίεση πέρα από τα όρια λεκτική και σωματική, δεν θα γινόντουσαν ανεκτές. Όμως δεν πρέπει να κρίνουμε τόσο επιφανειακά τους ανθρώπους παλαιότερων κυρίως δεκαετιών.
Γιατί τότε αν θυμάμαι καλά, οι τιμωρίες στο Σχολείο, ήταν όρθιος στο ένα πόδι, Χάρακας και τράβηγμα φαβορίτας.
Άρα η σύγκριση εποχών θέλει προσοχή στα συμπεράσματα, γιατί και αυτοί με την σειρά τους είχαν άλλα βιώματα.
Παρ ότι περνάγαμε τα πάνδεινα όμως είχε ένα μαγικό χάρισμα.
Όταν ήσουν δίπλα του να μην θέλεις να τον βλέπεις, κυρίως όταν μας πήγαινε σε βουνά του εξωτερικού για 35 ημέρες χωρίς πολλά δικαιώματα…. και με προπόνηση πέρα από τα όρια και από την άλλη όταν ήσουν μακριά του να σου λείπει. Ίσως γιατί ταυτόχρονα φρόντιζε να μην σου λείπει εκτός γηπέδου τίποτα.
Φρόντιζε στο τραπέζι της ομάδας να τρώει τελευταίος, όντας ο ηγέτης της εντός και εκτός.
Τα χρόνια πέρασαν, έγινε πιο ανθρώπινος και προσιτός, τον πλησιάσαμε να μάθουμε τι κρύβει μέσα της αυτή η σκληρή προσωπικότητα. Και τότε μπορούσες να τον κάνεις κολλητό σου.
Πλέον όταν θα τον συναντάγαμε συνήθως με την γυναίκα του Γιούλα και αργότερα με την κόρη του, γεμίζαμε χαρά και θυμόμασταν το παρελθόν με άλλο μάτι.
Σήμερα μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη πέθανε ένα κομμάτι της νιότης μας.
Αντίο Ξανθέ. Η γυναίκα σου και η κόρη σου θα είναι περήφανοι για σένα».
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Πλζεν, με τις δύο ελληνικές ομάδες να στοχεύουν μόνο στη νίκη, στα ματς της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.
Την επιστροφή του στις νίκες και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας θα ψάξει το βράδυ της Πέμπτης (11/12, 21:30) ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.
Το πρόβλημα της διαιτησίας δεν είναι τα βίντεο του Λανουά αλλά τα λάθη που γίνονται υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, λάθη που έχουν αλλοιώσει και τη βαθμολογία