Εκλογές στη Σλοβακία: Η Μπρατισλάβα κατηγορεί τη Μόσχα για «ανάμιξη» – Καλεί Ρώσο διπλωμάτη στο ΥΠΕΞ
Η Σλοβακία κατηγορεί ανοιχτά τη Ρωσία για «ανάμιξη» στις εκλογές που διεξήχθησαν.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα σχόλια, τα οποία όπως είπε ήταν ψευδή, έγιναν την παραμονή των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Σλοβακία, όταν ίσχυε μορατόριουμ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι προς όφελος ή σε βάρος των υποψηφίων.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία
«Η Διεύθυνση διπλωματίας διαμαρτύρεται έντονα για την ψευδή δήλωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη Σλοβακία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
«Θεωρούμε ότι μια τέτοια σκόπιμα διαδιδόμενη παραπληροφόρηση αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εκλογική διαδικασία».
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία.
Ξανά στη δημοσιότητα βίντεο με Ρώσο κατάσκοπο
Υπενθυμίζεται ότι πριν τις εκλογές όπου βγήκε νικητής ο Ρόμπερτ Φίτσο, στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκε ξανά βίντεο που δείχνει Ρώσο κατάσκοπο να χρηματίζει Σλοβάκο σύνδεσμό του. Δείτε το επίμαχο βίντεο:
«Υπάρχουν πολύ λίγα σαφή παραδείγματα για το πώς η Ρωσία λειτουργεί στη Σλοβακία, με μία εξαίρεση το βίντεο που δείχνει έναν Ρώσο κατάσκοπο να συναντά τον Σλοβάκο σύνδεσμό του και να του παραδίδει χρήματα», είχε δηλώσει ο Ντάνιελ Μίλο, ειδικός σε θέματα υβριδικών απειλών στο υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.
- Ο πελάτης του Predator έχει πάντα δίκιο μέχρι ο πωλητής να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο
- Γιατί είναι τόσο δύσκολο να νιώσουμε ασφαλείς σήμερα;
- Επιμένει ο Τραμπ: «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να επαναφέρω τους τελωνειακούς δασμούς»
- Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι κωδικοί μειώνουν τον φόρο
- Συνταγές: Βγάλαμε λαβράκι
- AI: Όταν η ταχύτητα γίνεται εχθρός της ασφάλειας
- Οργή από το Ιράν για τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων από το Ισραήλ
- Το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο να σταματήσει τον πόλεμο, λέει ο Τραμπ – Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442