Τροχαία: Πάνω από 300 παραβάσεις σε τρεις ημέρες για διπλοπαρκάρισμα σε Αθήνα και Πειραιά
Ποιοι δρόμοι έχουν μπει στο στόχαστρο της Τροχαίας
Πυκνώνουν οι έλεγχοι για τροχονομικές παραβάσεις, βάσει του σχεδίου των άμεσων ολιστικών παρεμβάσεων -που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, στις 11 Σεπτεμβρίου- για την αναδιάρθρωση, την εντατικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου οι έλεγχοι διεξάγονται τακτικά, βάσει σχεδίου και με συνέπεια, μην επιτρέποντας τυχόν χαλάρωση που θα δημιουργούσε η αποσπασματικότητα.
Τακτικοί έλεγχοι
Τις προηγούμενες τρεις μέρες βεβαιώθηκαν συνολικά 321 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε λεωφόρους και κεντρικές οδούς της Αθήνας και του Πειραιά, όπου έχει διαπιστωθεί έντονο πρόβλημα, επιφέροντας χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.
Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν:
Τη Δευτέρα (25/09) – 95 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου και σε Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά.
Την Τρίτη (26/09) – 104 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Μεσογείων, Φιλολάου και Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά.
Την Τετάρτη (27/09) – 122 παραβάσεις σε Γ’ Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Ελ. Βενιζέλου Γρ. Λαμπράκη και 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά.
«Στόχος είναι με επιμονή, στη βάση του ολιστικού σχεδίου, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου -κάτι που συναρτάται με την οδική ασφάλεια- και να εμπεδωθεί, μέσω και των ποινών, μια κουλτούρα διαφορετικής οδηγικής συμπεριφοράς» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442