Η κυβέρνηση δεν αιτιολόγησε τις απολύσεις αυτές. Μεταξύ αυτών που παύθηκαν είναι η Χάνα Μαλιάρ, η οποία έκανε συχνά ενημερώσεις για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.
Η Μαλιάρ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα εγκλήματα πολέμου, ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 2021
Ο Ρουστέμ Ουμέροφ διορίσθηκε υπουργός Άμυνας πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες αντικαθιστώντας τον Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν το υπουργείο για διαφθορά όταν ήταν υπουργός ο Ρέζνικοφ, αν και ο ίδιος δεν είχε κατηγορηθεί.
«Το υπουργείο συνεχίζει τη δουλειά ως συνήθως», έγραψε ο Ουμέροφ στο Facebook.
Όταν ανέλαβε το αξίωμα, ο Ουμέροφ δήλωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι να κάνει το υπουργείο τον κύριο θεσμό συντονισμού των αμυντικών δυνάμεων, να δώσει περισσότερη αξία σε κάθε έναν στρατιώτη ξεχωριστά, να αναπτύξει τη στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
Οι ανακριβείς πληροφορίες
Η Μαλιάρ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα εγκλήματα πολέμου, ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 2021 και η τελευταία ενημέρωσή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
Την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε επικρίσεις αφού είχε αρχικά αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, αλλά αργότερα διευκρίνισε πως η πληροφορία ήταν ανακριβής και ότι εξακολουθούν να μαίνονται οι μάχες γύρω από το χωριό αυτό.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας