Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αντικαθιστά τον υπουργού Άμυνας, Ολέξιι Ρέζνικοφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αντικαθιστά τον υπουργού Άμυνας, Ολέξιι Ρέζνικοφ

Είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα αναδιοργάνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας εν καιρώ πολέμου.

Αλλαγές στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δια χειρός Βολοντίμιρ Ζελένσκι αφήνουν πολλά περιθώρια για διάφορες σκέψεις όσον αφορά την εξέλιξη του πολέμου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε απόψε ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ – όπως είχε προαναγγείλει σε ανάλυση το in στις 12 Αυγούστου – και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προς το έθνος, προαναγγέλλει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αναδιοργάνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας εν καιρώ πολέμου.

Το προεδρικό διάγγελμα

Το διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου είχε ως εξής: «Αυτή την εβδομάδα το Κοινοβούλιο θα κληθεί να πάρει μια απόφαση όσον αφορά το προσωπικό. Θέλω να σας μιλήσω γι’ αυτήν τώρα. Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Ολέξιι Ρέζνικοφ έχει περάσει περισσότερες από 550 ημέρες πολέμου πλήρους κλίμακας.

Πιστεύω ότι το υπουργείο χρειάζεται νέες προσεγγίσεις και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης τόσο με τον στρατό όσο και με την κοινωνία γενικότερα. Τώρα ο Ρουστέμ Ουμέροφ θα ηγηθεί του υπουργείου.

Το Βερχόβνα Ράντα γνωρίζει καλά αυτό το άτομο και ο κ. Ουμέροφ δεν χρειάζεται πρόσθετες συστάσεις. Περιμένω από το Κοινοβούλιο να στηρίξει αυτόν τον υποψήφιο».

Διάδρομος για τα σιτηρά

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για τους «τρόπους να διασφαλιστεί η λειτουργία» του διαδρόμου που δημιούργησε το Κίεβο στη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών.

«Συζητήσαμε επίσης τους τρόπους να διασφαλιστεί η λειτουργία του διαδρόμου για τα σιτηρά και να ενισχυθεί η ασφάλεια της περιοχής της Οδησσού», στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο πρόεδρο.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024