Κρήτη: Επανέφεραν τουρίστα στη ζωή μετά από 17 λεπτά – Συγκλονιστικές στιγμές στον Πλατανιά
Σημειώνεται ότι ο 60χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο και του τοποθετήθηκε «μπαλονάκι».
Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Πλατανιά στην Κρήτη. Ένας 60χρονος τουρίστας που παραθέριζε στην περιοχή, έπαθε καρδιακή προσβολή.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση και τελικά ο 60χρονος τουρίστας σώθηκε από διασώστες ιδιωτικής πολυκλινικής του Πλατανιά στην Κρήτη και το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο συμβάν.
«Ειδοποιήσαμε τον κ. Χαράλαμο Βιττωράκη, ο οποίος έστειλε δύο άτομα από την κλινική του, πλήρως εφοδιασμένα με απινιδώτη και όλα τα σχετικά και μαζί με το προσωπικού του ασθενοφόρου επανέφεραν στην ζωή τον άνθρωπο έπειτα από 17λεπτα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις του!» σημειώνει στο zarpanews.gr καταστηματάρχης της περιοχής που ήταν μπροστά στα γεγονότα.
«Όταν ο άνθρωπος άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής αρχίσαμε να χειροκροτάμε, όλος ο κόσμος που είχε μαζευτεί, για το πλήρωμα του ασθενοφόρου και τους βοηθούς του ιατρείου οι οποίοι κυριολεκτικά ήταν νεκρός και δεν τον άφησαν!» αναφέρει ενώ ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον κ. Βιττωράκη και στην ομάδα του».
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο
Σημειώνεται ότι ο 60χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο και του τοποθετήθηκε «μπαλονάκι».
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, «στις 18:58 της Παρασκευής έγινε κλήση για ασθενή με καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ξενοδοχείο του Πλατανιά Χανίων, στις 19:10 έγινε άφιξη του ασθενοφόρου στον χώρο.
Ήδη είχε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ.
Τοποθετήθηκε απινιδωτής, διασωληνώθηκε με λαρυγγική μάσκα, τοποθετήθηκε ενδοφλέβια γραμμή και ξεκίνησε Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής (ALS) από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Σε συνεργασία με το προσωπικό του κ. Βιττωράκη o ασθενής ανατάχθηκε σε φλεβοκομβικό ρυθμό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στις 19:40. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Στεφανιαία Μονάδα».
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442