Η ΕΟΚ τιμά τον Νίκο Γκάλη στο φιλικό με τη Σλοβενία
Ο Βαγγέλης Λιόλιος έκανε γνωστό, ανήμερα του θριάμβου του 1987, ότι στο φιλικό της Εθνικής κόντρα στη Σλοβενία, στις 4/8, θα τιμηθεί ο μεγάλος Νίκος Γκάλης!
Άλλον έναν λόγο, προκειμένου ο κόσμος να δώσει δυναμικό «παρών» στο σπουδαίο φιλικό με τη Σλοβενία, στις 4 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, έδωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αποκάλυψε, ανήμερα, μάλιστα, της επετείου από τον θρίαμβο του 1987, ότι στο παιχνίδι θα τιμηθεί ο τεράστιος Νίκος Γκάλης!
«Η γενιά του 1987, ήταν μια γενιά από παίκτες που σημάδεψαν το ελληνικό μπάσκετ και την ελληνική κοινωνία. Υπήρξαν πολύ μεγάλοι παίκτες, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Νίκος Φιλίππου, ο Νίκος Σταυρόπουλος, πάρα πολλοί.
Όλοι όμως μέσα μας ξέρουμε ότι εκείνος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο Νίκος Γκάλης. Ήταν αυτός που έκανε ένα step up στο ελληνικό μπάσκετ, αυτός που με τη νοοτροπία του, με την προσήλωσή του και με την προσφορά του δεν βοήθησε μόνο το άθλημα, αλλά να αλλάξει μια ολόκληρη γενιά, μια ολόκληρη κοινωνία.
Δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας, αλλά ο άνθρωπος που είχε τη δυνατότητα να αλλάξει μια ολόκληρη γενιά.
Γι’ αυτό το λόγο, με την ευκαιρία της σημερινής επετείου των 36 χρόνων από την επιτυχία του 1987, η ομοσπονδία θα τιμήσει τον Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, την προσφορά του στην εθνική ομάδα και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία αλλάζοντας τη νοοτροπία μιας ολόκληρης γενιάς.
Αυτό θα συμβεί στις 4 Αυγούστου, στο πρώτο επίσημο φιλικό που θα δώσει η Εθνική Ανδρών στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Σλοβενία. Είναι η μέρα που ελπίζουμε ένα κατάμεστο γήπεδο θα σηκωθεί όρθιο για να χειροκροτήσει τον άνθρωπο που μας έχει φτάσει μέχρι εδώ.
Πάρα πολλοί μας βοήθησαν, παίκτες, προπονητές, διοικήσεις της ομοσπονδίας, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι σύμβολα μιας ολόκληρης γενιάς. Αυτός είναι ο Νίκος Γκάλης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Λιόλιος.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Χωρίς Μιλουτίνοφ και Βεζένκοφ αλλά με στόχο τη νίκη που θα τον εδραιώσει περισσότερο στην τετράδα της Euroleague, αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, το βράδυ της Τετάρτης.
Εντυπωσιακές εικόνες στην Ουαλία καθώς ο Αμερικανός ράπερ Snoop Dogg επισκέφθηκε για πρώτη φορά το γήπεδο της Σουόνσι, μετά την απόφασή του να μπει στο ιδιοκτησιακό σχήμα της και γνώρισε την αποθέωση!
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λεβερκούζεν ευχαρίστησε από καρδιάς τους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξη που παρείχαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν στο Champions League.