Θρήνος στην Ημαθία: Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 7χρονου
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν την αιτία της τραγικής κατάληξης του παιδιού
Από στρεπτόκοκκο φαίνεται να προήλθε ο θάνατος του 7χρονου αγοριού από την Ημαθία, το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουνίου. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έδειξαν την αιτία της τραγικής κατάληξης του παιδιού που μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, στη ΜΕΘ Παίδων.
Το παιδί παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και γαστρεντερίτιδα και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.
Με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία, το παιδί μεταφέρθηκε την Κυριακή σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, καθώς είναι το μοναδικό που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Το παιδί υπέστη ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που επί μία ώρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ο επτάχρονος κατέληξε γύρω στις 22.00 της Κυριακής.
Μιλώντας στο Mega ο πατέρας του παιδιού είπε ότι υπάρχουν ευθύνες γιατρών αλλά αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να τις αναζητήσουμε.
«Μας είπαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος. Τώρα βγήκαν τα αποτέλεσμα. Χθες που τον έβαλαν στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και τελικά μας είπαν ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα που μας είπαν στην αρχή», δήλωσε ο πατέρας στο makthes.gr
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας
«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ναουσας, Νικόλας Καρανικόλας.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442