Ρωσία: Πυρκαγιά από επιδρομή drone σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Μπέλγκοροντ
Στις φλόγες έχει τυλιχτεί μια από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα σήμερα Δευτέρα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, η οποία αποδίδεται σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (στη φωτογραφία αρχείου από Russian Emergency Ministry Press Service via AP, επάνω, πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων στο Μπέλγκοροντ έπειτα από ουκρανική επίθεση).
Από εκρηκτικό μηχανισμό
«Μία από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ερρίφθη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος», αναφέρει ο περιφερειάρχης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Δεν υπάρχουν θύματα», υπογραμμίζει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Ουκρανική ομάδα σαμποτέρ»
Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ δήλωσε χθες Κυριακή πως μάχες με μια «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ» σημειώθηκαν στην πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, και πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την ομάδα των φιλοουκρανών ρώσων μαχητών που έχει αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες.
Νωρίτερα, αυτοί οι φιλοουκρανοί ρώσοι μαχητές, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες και πως προσφέρονται να τους ανταλλάξουν με μια συνάντηση με τον περιφερειακό κυβερνήτη.
Η Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας και το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες πως δίνουν μάχες στην περιοχή, ενώ το Reuters μετέδωσε πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητες πηγές.
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442