Ο επίσημος λογαριασμός του Ντιέγκο Μαραντόνα έπεσε θύμα επίθεσης από χάκερς, οι οποίοι έκαναν πολλές μακάβριες αναρτήσεις, για «λογαριασμό» του θρυλικού Αργεντινού.
Εδώ και αρκετές ώρες τα 12 εκατομμύρια ακόλουθοι στο λογαριασμό του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Facebook βλέπουν να εμφανίζονται «περίεργες» αναρτήσεις.
Αρκετά ήταν τα μακάβρια μηνύματα που διαγράφηκαν λόγω πολυάριθμων αναφορών αλλά αναφέρθηκαν από πολλά ξένα μέσα. «Ξέρεις ότι προσποιήθηκα τον θάνατό μου, σωστά;», έγραφε ένα απ΄ αυτά. «Δεν υπάρχει κόκα εδώ στον παράδεισο. Απλά, Πέπσι», ανέφερε άλλο.
Φωτογραφία προφίλ ο Πελέ
Η φωτογραφία προφίλ του λογαριασμού αντικαταστάθηκε από ένα στιγμιότυπο του Πελέ ο οποίος πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις δύο χρόνια μετά τον Μαραντόνα, ενώ άλλες αναρτήσεις ήταν ακόμα ορατές το μεσημέρι της Τετάρτης.
Αυτές οι αναρτήσεις κυμαίνονταν από μοντάζ του Σακίλ Ο΄ Νιλ ή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέχρι μια φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο, μέσα από στιγμιότυπα οθόνης των καναλιών Twitch ή ένα αινιγματικό «Ζω στην Ινδονησία».
Μια εκτενής ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στις 11:45 το μεσημέρι ισχυριζόταν ότι αποκαλύπτει πώς παραβιάστηκε ο λογαριασμός του Μαραντόνα.
«Εντάξει, τώρα το εξηγώ. Ένας ρωσικός λογαριασμός (τουλάχιστον αυτό νομίζω, δεν ξέρω ρωσικά) έδωσε πρόσβαση σε πολλά άτομα από πολλές χώρες, όχι μόνο ένα άτομο».
Ο χρήστης έγραψε ακόμα πως «δεν με νοιάζει, οπότε αποσυνδέομαι στην περίπτωσή μου και επειδή δεν έχω καμία σχέση με αυτό, φεύγω. Αλλά μπορώ να δω ποιοι είναι οι άλλοι που έχουν πρόσβαση».
Ένα χακάρισμα που δεν άρεσε καθόλου στους συγγενείς του Μαραντόνα. «Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι ο επίσημος λογαριασμός του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Facebook υπέστη κυβερνοεπίθεση», ανέφερε η οικογένειά του σε δήλωσή της.
«Πόσο σημαντικός είναι ακόμα ο πατέρας μου που πρέπει να χακάρουν τον λογαριασμό του στο Facebook για να τον πιστεύουν ζωντανό και να γράφουν βλακείες;», διαμαρτυρήθηκε η Τζιανίνα Μαραντόνα, κόρη του θρυλικού Ντιέγκο.
Ο αναλυτής του NBA Κέντρικ Πέρκινς τόνισε σε δηλώσεις του ότι το γεγονός πως ο Γιάννης Ανετοκούνμπο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα της παραμονής του ή όχι στους Μιλγουόκι Μπακς, συνιστά λανθασμένο χειρισμό.
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα προμηθεύουν -μέσω της μαύρης αγοράς- εισιτήρια σε αυτούς του Ολυμπιακού και η καταλανική ομάδα παίρνει μέτρα για να μην γίνει... ερυθρόλευκο το γήπεδό της.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.