Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 44 δισ. δολάρια φέτος
Το σχέδιο για να βγει στον «αέρα» μια ανταγωνιστική -του Twitter- πλατφόρμα
Η περιουσία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ φαίνεται ότι αυξήθηκε κατά 44 δισ. δολάρια φέτος. Ο ίδιος «πόνταρε» πολλά πέρυσι στο metaverse, καθώς ήταν πρόθυμος να ξοδέψει να κυριαρχήσει στην εικονική πραγματικότητα. Και αυτό του κόστισε πολύ ακριβά. Κάποια στιγμή η περιουσία μειώθηκε κατά περισσότερο από 100 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζει ότι ο κάτοχος της Metaverse ήταν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πριν από λίγα χρόνια.
Μέχρι στιγμής φέτος, η εστίασή του έχει επικεντρωθεί στον φυσικό κόσμο – πρώτα περικόπτοντας το κόστος της Meta και τώρα εργαζόμενος πάνω σε έναν πραγματικό ανταγωνιστή του Twitter.
Τα αποτελέσματα φαίνεται να αποδίδουν. Η περιουσία του Ζάκερμπεργκ, η οποία αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή του στη Meta, έχει αυξηθεί κατά περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, το μεγαλύτερο ποσό από οποιονδήποτε παρακολουθείται από τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.
Οι μετοχές
Ακόμα και με τις μετοχές της Meta να κλείνουν ελαφρώς χαμηλότερα την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, η στροφή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει κάνει τη μετοχή να σημειώνει τη δεύτερη καλύτερη απόδοση φέτος στον S&P 500, εκτινάσσοντας την πάνω από 100% και ανεβάζοντας την καθαρή του αξία στα 89,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την Παρασκευή, το Bloomberg News ανέφερε ότι η πλατφόρμα Instagram της Meta σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν ανταγωνιστή του Twitter ήδη από τον επόμενο μήνα. Η εφαρμογή που βασίζεται σε κείμενο που δοκιμάζεται επί του παρόντος με διασημότητες και influencers.
Η Meta έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει μερίδιο από το Twitter από ό,τι οι μικρότεροι ανταγωνιστές της, δήλωσαν οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence, Mandeep Singh και Damian Reimertz.
«Η Meta θα μπορούσε να αμφισβητηθεί αναφορικά με την ικανότητά της να φέρει τους χρήστες του Twitter στην πλατφόρμα της», ανέφεραν σε σημείωμά τους, ωστόσο «μπορεί να αποτελέσει απειλή για το Twitter, του οποίου η δέσμευση έχει πιθανότατα πληγεί από τη χρέωση των μεγάλων χρηστών του με μηνιαία συνδρομή».
Πηγή: ΟΤ
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
- Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου: «Πάει, απέθανε η αρχόντισσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)






















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442