Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι σε ρόλο… πρέσβειρας τουρισμού – Τρώει πίτσα και βολτάρει στο Κολοσσαίο!
Το ιταλικό υπουργείο Τουρισμού ζωντάνεψε την Αφροδίτη του Μποτσιτσέλι μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης και την έκανε… influencer.
Η Αφροδίτη, θεά του Έρωτα στην Αρχαία Ελλάδα, την οποία ο Σάντρο Μποτσιτσέλι απεικόνισε στα αριστουργήματά του «Η γέννηση της Αφροδίτης» και «Primavera», αναλαμβάνει ρόλο influencer και πρέσβειρας τουρισμού στη Ιταλία μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.
Έτσι, η νέα καμπάνια του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού σκέφτηκε να μετατρέψει τη Θεά σε influencer, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και έτσι η Αφροδίτη τρώει πίτσα στη λίμνη Κόμο, βγάζει selfies στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και βολτάρει με το ποδήλατό της στο Κολοσσαίο.
«Μία Αφροδίτη σε ρόλο σύγχρονου influencer θα πάρει κάθε επισκέπτη από το χέρι για να τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.
View this post on Instagram
Η σύγχρονη Αφροδίτη έχει δική της σελίδα στο Instagram με το όνομα @venereitalia23. Όπως μπορεί να δεις κανείς στα posts, κάποιες αναρτήσεις έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστές ενώ σε άλλες ποζάρει ένα πραγματικό μοντέλο, που βλέπουμε μόνο τα μαλλιά της αλλά όχι το πρόσωπό της.
Η «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι
Η «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1485-1486 και σήμερα βρίσκεται στη συλλογή του Μουσείου Ουφίτσι στη Φλωρεντία. Στον πίνακα, η θεά Αφροδίτη αναδύεται από το νερό μέσα σε ένα όστρακο που φυσούν ο Ζέφυρος και η Αύρα προς την ακτή της Κύπρου ή των Κυθήρων. Στην ακτή την υποδέχεται μια από τις Ώρες, θεότητες των εποχών, που της προσφέρει έναν μανδύα.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
- NYT: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη επίθεση από χώρα του Κόλπου;
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»
- Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει 80 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442