Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό μετρό κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο

Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό μετρό κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο

Η επίθεση στις Βρυξέλλες ξεκίνησε από συρμό και έχουν τραυματιστεί αρκετά άτομα.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες καθώς ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως πολίτες σε σταθμό μετρό κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το brusselstimes.com, η επίθεση με το μαχαίρι έλαβε χώρα μπροστά από τον σταθμό μετρό «Schuman» περίπου στις 18:00 (τοπική ώρα) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Ωστόσο ο άνδρας συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα social media δείχνουν αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει τον δράστη και να του ζητάνε να πέσει στο έδαφος και να βάλει τα χέρια στο κεφάλι προτού τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του μετρό ο σταθμός Schuman έχει κλείσει με εντολή της αστυνομίας, ωστόσο παραμένει ασαφές πότε θα ανοίξει ξανά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι ενώ βρισκόταν στον συρμό του μετρό και στη συνέχεια άρχισε να τρέχει μέσα στον σταθμό και προσπαθούσε να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ένας νεαρός είναι τραυματισμένος πιο σοβαρά και άλλοι άνθρωποι έχουν μικροκοψίματα από μαχαίρι, ωστόσο κανείς δεν φέρει κάποιο τραύμα που να προκαλεί κίνδυνο για τη ζωή του. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες.

Προειδοποίηση ασφαλείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο σταθμός του μετρό στις Βρυξέλλες βρίσκεται πολύ κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι δέχθηκαν προειδοποίηση ασφαλείας να αποφύγουν την περιοχή γύρω από τον σταθμό του μετρό.

Μάλιστα στις 18:45 ο δήμαρχος Βρυξελλών, Φιλίπ Κλοζέ με ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαίωσε πως χάρη στη γρήγορη και στην καλή συνεργασία των αστυνομικών ο δράστης συνελήφθη γρήγορα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024