Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: Επένδυση δισεκατομμυρίων στο ChatGPT κόντρα στην Google

Microsoft: Επένδυση δισεκατομμυρίων στο ChatGPT κόντρα στην Google

Η μηχανή αναζήτησης Bing αποκτά τεχνητή νοημοσύνη.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι προχωρά σε νέα μεγάλη επένδυση στην OpenAI, την εταιρεία του Έλον Μασκ που εντυπωσίασε τη Σίλικον Βάλεϊ με την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT.

H συνεργασία των δύο εταιρειών θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει την κυριαρχία της Google στις διαδικτυακές αναζητήσεις, καθώς το ChatGPT μπορεί να απαντά απευθείας στις ερωτήσεις των χρηστών αντί να παραθέτει απλώς σχετικούς συνδέσμους.

Η συμφωνία αποτελεί την τρίτη φάση της συνεργασίας των δύο εταιρειών, μετά τις προηγούμενες επενδύσεις της Microsoft το 2019 και το 2021. Το ύψος της νέας επένδυσης δεν διευκρινίστηκε, σύμφωνα όμως με αμερικανικά μέσα το ποσό μπορεί να φτάνει τα 10 δισ. δολάρια.

Το ChatGPT, το οποίο έγινε διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμές στα τέλη Νοεμβρίου, είναι σχεδιασμένο να δίνει απαντήσεις και να γράφει κείμενα σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη σεναρίων, την επινόηση παραμυθιών, τη συγγραφή δοκιμίων, ποίησης, ακόμα και μουσικής και προγραμμάτων υπολογιστή.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της μηχανής οδήγησαν αμέσως σε εκτιμήσεις ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Η Microsoft έχει ήδη αρχίσει να ενσωματώνει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing, η οποία για πρώτη φορά αρχίζει να συζητείται ως πιθανός ανταγωνιστής της Google.

H τεχνολογία πάντως αναμένεται να αξιοποιηθεί και σε άλλες υπηρεσίες της Microsoft.

Το OpenAI τρέχει στο νέφος του Microsoft Azure, το οποίο σύμφωνα με τη νέα συμφωνία θα παραμείνει η αποκλειστική του πλατφόρμα. Παρόλα αυτά η ΟpenAI διατηρεί το δικαίωμα ανεξάρτητης εμπορικής αξιοποίησης της τεχνολογίας.

Ο Έλον Μασκ, ένας από τους συνιδρυτές της OpenAI, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2018, παραμένει όμως δωρητής.

inSports

Ρομάνο: «Περιμένει και άλλη ομάδα από την Premier League για τον Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός»

«Χτύπημα» του Φαμπρίτσο Ρομάνο για τον Ιωαννίδη, καθώς αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός μετά την αρνητική απάντηση στις προτάσεις της Ίπσουιτς περιμένει νέα κρούση από ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024