Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα αφήνει ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο
Ο Ομέρ Τσελίκ συνεχίζει την προκλητική ρητορική που έχει ξεκινήσει πρώτος ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας για τα άτομα που πεθαίνουν στη Μεσόγειο.
Προκλητικός για ακόμη μία φορά ο Ομέρ Τσελίκ, καθώς κατηγόρησε την Ελλάδα πως «συνεχίζει και φέτος την πρακτική της να αφήνει ανθρώπους να πεθαίνουν». Ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε σε προεκλογική ομιλία του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, ο Τσελίκ διατηρώντας την προκλητική στάση, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα.
«Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο για τους ανθρώπους που θέλουν να σωθούν. Συνεχίζεται η ίδια προσέγγιση από την Ελλάδα στο προσφυγικό και τη νέα χρονιά. Συνεχίζουν τις πρακτικές τους που αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο. Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο για ανθρώπους που δραπετεύουν από το θάνατο. Είναι μια προσέγγιση που παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους», ανέφερε ο Τσελίκ.
Τι είχε αναφέρει για τις τουρκικές εκλογές
«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», πρόσθεσε.
Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο. «Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας δεν ισοδυναμεί με πρόωρες εκλογές (…) Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, το εξετάζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα, το 2023 είναι εκλογικό έτος. Μάλιστα την ώρα που όπως όλα δείχνουν στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν εξετάζει -με την επίκληση των θερινών διακοπών- να φέρει τις εκλογές νωρίτερα από τις 18 Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα το Μάιο, την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως φάνηκε και από το διάλογο που είχε χτες με τον Δημήτρη Κουτσούμπα προσανατολίζεται για τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών τον Απρίλιο.
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442