Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Δημοσιογράφος δέχτηκε ένοπλη επίθεση - «Σκοπός τους ήταν να με σκοτώσουν»

Μεξικό: Δημοσιογράφος δέχτηκε ένοπλη επίθεση – «Σκοπός τους ήταν να με σκοτώσουν»

Σώθηκε επειδή το αυτοκίνητό του είναι θωρακισμένο

Επίθεση από δύο άντρες που πυροβόλησαν εναντίον του -χωρίς να τον πετύχουν- δέχτηκε ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους του Μεξικού, ο Σίρο Γκόμες Λέιβα.

Ο ίδιος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες από τη ζημιά που έκαναν οι σφαίρες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, σε ένα από τα τζάμια και στο αμάξωμα.

Δολοφονήθηκε δικαστής στο Μεξικό

Ο πρόεδρος της χώρας εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του στον Λέιβα, τον οποίο ωστόσο είχε επικρίνει δύο ημέρες νωρίτερα.

«Στις 23.10 της Πέμπτης, σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι μου, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα με πυροβόλησαν, προφανώς με σκοπό να με σκοτώσουν», ανέφερε ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο Twitter και πρόσθεσε ότι σώθηκε επειδή το αυτοκίνητό του είναι θωρακισμένο.

Η ανάρτησή του

Ο δημοσιογράφος είναι γνωστός στο Μεξικό για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος συχνά του απαντά δηκτικά κατά την πρωινή, καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Την Τετάρτη σχολίασε μάλιστα ότι είναι «επικίνδυνο για την υγεία» να ακούει κανείς τον Γκόμες Λέιβα και άλλους που επικρίνουν το κυβερνητικό έργο. «Φανταστείτε αν δεν ακούγατε κανέναν άλλον παρά μόνο τον Σίρο (…) μέχρι και όγκος στον εγκέφαλο θα μπορούσε να εμφανιστεί».

«Θέλω να στείλω την αλληλεγγύη μου, τη στήριξή μου στον Σίρο Γκόμες Λέιβα», είπε σήμερα ο πρόεδρος. «Είναι ένας διαμορφωτής της κοινής γνώμης και το να επιτίθεσαι σε ένα πρόσωπο σαν τον Σίρο προκαλεί πολιτική αστάθεια», σχολίασε.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρδ, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη, την εκτίμηση και τη στήριξή του στον δημοσιογράφο, ευχόμενος να εντοπιστούν γρήγορα οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Το Μεξικό θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).

Από το 2000, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί και τα περισσότερα από τα εγκλήματα αυτά έμειναν ατιμώρητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024