Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Βόλου: Ο Μπέος κακομεταχειρίζεται ζώα για να κάνει φιγούρα με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Δήμος Βόλου: Ο Μπέος κακομεταχειρίζεται ζώα για να κάνει φιγούρα με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Δεμένα πόνυ και αρνάκια εκτίθενται ως δημόσιο θέαμα, σε δύο φάτνες της πόλης

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ως είθισται οι πόλεις «βάζουν» τα γιορτινά τους. Πλατείες και δρόμοι γεμίζουν με πολύχρωμα λαμπάκια και στολισμένα δέντρα, ενώ από το εορταστικό σκηνικό δεν λείπουν ούτε οι φάτνες.

Οι Δήμοι βάζουν όλη τους την μαεστρία για να δημιουργήσουν μία παραμυθένια ατμόσφαιρα, που θα μείνει αξέχαστη σε κατοίκους και επισκέπτες. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν όμως για να την επιτύχουν; Την απάντηση δίνει ο ∆ήμος Βόλου, ο οποίος «πρωτοτύπησε» τοποθετώντας ζωντανά ζώα ως δημόσιο θέαμα.

Προκείμενου να κάνει φιγούρα και να εντυπωσιάσει έβαλε στη μία φάτνη ένα πόνυ και τρία αρνάκια και στην άλλη ένα πόνυ και δύο αρνάκια.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η φιλοζωική μη κερδoσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals», τα ζώα βρίσκονται περιορισμένα μέσα στο χώρο της ξύλινης φάτνης, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς να έχουν χώρο να κινηθούν.

Μάλιστα, τα αρνάκια είναι πολύ μικρής ηλικίας, ταλαιπωρημένα και δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα, ενώ τα πόνυ είναι δεμένα.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται τα εξής:

Δημόσια Έκθεση και Κακοποίηση Ζώων στο Δήμο Βόλου

Η φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals» καταγγέλλει την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων από το Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή στον Βόλο τοποθέτησε δύο φάτνες, στο πλαίσιο του στολισμού της πόλης, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, στις οποίες βρίσκονται δεμένα ζώα που εκτίθενται ως δημόσιο θέαμα, σε αντίξοες συνθήκες. Στη μία φάτνη βρίσκεται ένα πόνυ και τρία αρνιά ενώ στη δεύτερη ένα πόνυ και δύο αρνιά. Τα ζώα που έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό τους περιβάλλον, είναι εγκλωβισμένα στις ξύλινες κατασκευές της κάθε φάτνης και έχουν μεγάλο περιορισμό ως προς την φυσιολογική τους κίνηση. Τα αρνιά είναι μικρά σε ηλικία και είναι εκτεθειμένα στο κρύο συνεχόμενα για πάρα πολλές ώρες, ενώ τα πόνυ είναι δεμένα και δεν μπορούν να κινηθούν.

Ο μόνος λόγος που παραμένουν εγκλωβισμένα τα ζώα είναι διότι χρησιμοποιούνται ως «ατραξιόν» στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, δηλαδή ως δημόσιο θέαμα.

Με δεδομένο ότι οι παραπάνω ενέργειες του Δήμου Βόλου παραβιάζουν τα άρθρα 23, παρ. 1 και 24 παρ. 1 του Νόμου 4830/2021, η οργάνωση «A Promise to Animals» γνωστοποίησε τα γεγονότα στην Εισαγγελία Βόλου και στην Εισαγγελία Προστασίας Ζώων Αθηνών και ζήτησε:

  • Να σταματήσει η έκθεση, κακοποίηση και εκμετάλλευση των ζώων.
  • Να παραδοθούν τα ζώα στην οργάνωσή μας προκειμένου να ελεγχθεί η φυσική τους κατάσταση από κτηνίατρο και να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και φιλοξενία.
  • Να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για τη διαπίστωση της διάπραξης τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με την κακοποίηση, κακή ή βάναυση μεταχείριση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης.

Η φιλοζωική οργάνωση «A Promise to Animals» θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιβολή του Νόμου που προστατεύει τα ζώα. Είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε παράνομες ενέργειες ή παραλείψεις και να υπερασπιζόμαστε αυτούς που δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Οι φωτογραφίες της ΜΚΟ «μιλούν» από μόνες τους

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024