Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, με την ιταλική ομάδα να περνά από το ΣΕΦ με σκορ 79-63, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Οι παίκτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς πραγματοποιήσαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όμως «πλήρωσαν» το κακό τρίτο δεκάλεπτο που έκαναν, δίνοντας έτσι στις Ιταλίδες την ευκαιρία να προσπεράσουν και να πάρουν το προβάδισμα, το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τις «ερυθρόλευκες» που έδειξαν καλό πρόσωπο και κατάφεραν να πάρουν από νωρίς τα ηνία του ματς, παίρνοντας μια μικρή διαφορά.
Η Μπολόνια πίεσε με τη σειρά της, όμως ο Ολυμπιακός διατηρούσε με τις καλές του αποφάσεις στην επίθεση το μικρό προβάδισμα που είχε χτίσει. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σύνολο του Ζίμπαρτς να είναι στο +2 (42-40).
Η τρίτη περίοδος ήταν και εκείνη που άλλαξε όλο το ματς. Οι «ερυθρόλευκες» δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν ρυθμό στην επίθεση, έχοντας πάρα πολλές άστοχες προσπάθειες, σε αντίθεση με τη Βίρτους που είχε τον τρόπο να βάλει μεγάλα σουτ και να αρχίσει σιγά-σιγά να χτίζει μια καλή διαφορά.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, όμως η αστοχία συνεχιζότανε, ενώ οι Ιταλίδες διαχειρίστηκαν σωστά τη διψήφια διαφορά που είχαν καταφέρει να οικοδομήσουν, φτάνοντας εν τέλει σε μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας με το τελικό 79-63.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.