Έκπληκτοι οι θεατές βλέποντας τις μπάλες του Μουντιάλ να «μπαίνουν» στην πρίζα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, οι μπάλες διαθέτουν 3D αισθητήρες. Λειτουργούν με μπαταρία διάρκειας 6 ωρών, με αποτέλεσμα να χρειάζονται φόρτιση πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα.
Η FIFA και η Adidas, σύμφωνα με τη Marca, παρουσίασαν μια μπάλα προηγμένης τεχνολογίας. Η «Al Rihla» της Adidas περιέχει αισθητήρα 14 γραμμαρίων. Η απόφαση για μια τόσο προηγμένης τεχνολογίας μπάλα έρχεται για να βελτιώσει τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Εκτιμούν ότι θα συνδράμει και σε πιο δίκαιες αποφάσεις εντός των γηπέδων.
The official «Al Rihla» footballs produced by Adidas for the #QatarWorldCup2022 are so advanced that they require charging in addition to air inflation.
They also have sensors that measure speed, direction and enable the VAR to track and make offside judgments.#GhanaLivepic.twitter.com/9kLfNsxWRS
Ο νέος αυτός τεχνολογικός μηχανισμός επιτρέπει να υπάρχει μια πιο ακριβής και ποιοτική κρίση σε καταστάσεις που οι αποφάσεις των διαιτητών καθίστανται δύσκολες. Όπως δηλαδή σε περιπτώσεις γκολ, οφσάιντ και άλλων επίμαχων στιγμών. Συμβάλλει επίσης στη διευκόλυνση και βελτιστοποίηση της χρήσης του VAR.
Η μπάλα που «άδειασε» τον Ρονάλντο
Χαρακτηριστική επίμαχη στιγμή στην οποία συνέβαλε σημαντικά ο αισθητήρας, είναι η πολυσυζητημένη φάση του γκολ του Φερνάντες, που χρεώθηκε αρχικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Adidas has confirmed NO contact was made between the World Cup matchball and Cristiano Ronaldo, thanks to a 500Hz IMU sensor and Connected Ball Technology housed in Adidas’s Al Rihla used in the tournament. 🚨🇵🇹#Qatar2022 I #FIFAWorldCup | #WorldCupwithMickypic.twitter.com/m0ucVStIv4
Ο συνιδρυτής της KINEXON, της εταιρείας που δημιούργησε τους αισθητήρες, Maximilian Schmidt, δήλωσε πως κάθε φορά που η μπάλα προσκρούει, το σύστημα καταγράφει τις κινήσεις της με ρυθμό 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
«Τα δεδομένα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο από τους αισθητήρες σε ένα τοπικό σύστημα εντοπισμού θέσης (LPS), το οποίο περιλαμβάνει μια σύνολο κεραιών δικτύου εγκατεστημένων γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, οι οποίες λαμβάνουν και αποθηκεύουν τα δεδομένα για άμεση χρήση. Όταν μια μπάλα βγαίνει εκτός ορίων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και μια νέα μπάλα εισάγεται για να την αντικαταστήσει, το σύστημα back-end της KINEXON μεταβαίνει κατευθείαν στα δεδομένα της νέας μπάλας, χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης», υπογράμμισε ο Maximilian Schmidt.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Εντυπωσιακές εικόνες στην Ουαλία καθώς ο Αμερικανός ράπερ Snoop Dogg επισκέφθηκε για πρώτη φορά το γήπεδο της Σουόνσι, μετά την απόφασή του να μπει στο ιδιοκτησιακό σχήμα της και γνώρισε την αποθέωση!
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λεβερκούζεν ευχαρίστησε από καρδιάς τους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξη που παρείχαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν στο Champions League.
Ο Ντάνι Γκαρθία μίλησε για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Λεβερκούζεν και στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ για να μπει στην πρόκριση.