Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με αυτόν τον Μέσι μπορεί να ονειρεύεται

Με αυτόν τον Μέσι μπορεί να ονειρεύεται

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Πολωνία. Έκανε όμως όλα τα υπόλοιπα. Και με τέτοιον pulga η Αργεντινή μπορεί να κάνει όνειρα για τον μεγάλο στόχο…

«Ήμουν εκνευρισμένος με τον εαυτό μου που δεν έβαλα το πέναλτι, αλλά η ομάδα βγήκε πιο δυνατή από αυτό το λάθος μου. Ξέραμε πως μόλις βάλουμε το πρώτο γκολ θα άλλαζε όλο το παιχνίδι. Τώρα αρχίζει ένα άλλο Μουντιάλ για μας και ελπίζω να συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε σήμερα», ήταν μερικά από τα λόγια του Λιονέλ Μέσι μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Πολωνία στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δηλώσεις που «λένε» ακριβώς τι εστί Λιονέλ Μέσι. Διότι πέρα από άστοχο πέναλτι, ο pulga έκανε αποδεδειγμένα το τέλειο παιχνίδι. Τα νούμερα του Μέσι στο do or die παιχνίδι της Αργεντινής με την Πολωνία αποδεικνύουν ότι ο 35χρονος σούπερ σταρ έκανε το step up που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή.

Μπορεί απέναντι στο Μεξικό να ήταν αυτός που έβαλε το μεγάλο γκολ, ωστόσο απέναντι στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και την παρέα του, έμοιαζε πιο απελευθερωμένος και πιο καλός από ποτέ. 98 επαφές με την μπάλα. Μόνο αυτό το στατιστικό αρκεί δηλαδή για να καταλάβει κάποιος την επιρροή που είχε ο Μέσι στον χθεσινό «τελικό».

Ωστόσο οι αριθμοί του είναι πολλοί και εντυπωσιακοί. 85% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του και 6 κερδισμένες μονομαχίες. Παράλληλα, με τις πέντε επιτυχημένες του ντρίμπλες και τις πέντε δημιουργημένες κλασικές ευκαιρίες, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής σε Μουντιάλ μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα που μετράει τέτοια νούμερα στις συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες.

Η παρουσία του Έντσο Φερνάντες από το ξεκίνημα ήταν κίνηση «ματ» από τον Λιονέλ Σκαλόνι. Διότι με αυτόν τον τρόπο, ο 21χρονος χαφ έδωσε περισσότερη ελευθερία στον Μέσι. Πως; Ανεβαίνοντας στο γήπεδο με την μπάλα, δίνοντας έτσι στον Μέσι τη δυνατότητα να αναλαμβάνει τη δημιουργία πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Ο 21χρονος ολοκλήρωσε το ματς με τους Πολωνούς, έχοντας τρομακτικά νούμερα. 99 επαφές με την μπάλα, 91% ποσοστό στις μεταβιβάσεις του, 5/5 κερδισμένες μονομαχίες, καθώς δημιούργησε και δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Άλβαρες να μετατρέπει φυσικά τη μια σε γκολ.

Ο φοβερός Φερνάντες σε συνδυασμό με το πολύ καλό «κούμπωμα» των Μακ Άλιστερ, Άλβαρες και Ντι Μαρία, έδωσε στον Μέσι αναμενόμενα περισσότερες «καθαρές» ενέργειες, χωρίς τρεις και τέσσερις ποδοσφαιριστές πάνω του, κάτι που έκαναν τόσο οι Σαουδάραβες, όσο και οι Μεξικανοί.

Ο Μέσι δεν ήταν σε καλή βραδιά μπροστά από την εστία του Σέζνι, ωστόσο στα υπόλοιπα ήταν άψογος. Δημιούργησε σαν ένας καθαρός deep lying playmaker, παίζοντας συνεχώς στην πλάτη των Πολωνών οι οποίοι παρότι ήξεραν τις προθέσεις του Αργεντινού, δεν βρήκαν ποτέ τον τρόπο να τον σταματήσουν.

Το γεγονός μάλιστα πως οι συμπαίκτες του βγήκαν μπροστά και έδωσαν τις λύσεις σε μια κακή βραδιά για εκείνον στο εκτελεστικό κομμάτι, δίνει ακόμα μεγαλύτερο boost στην Αργεντινή. Διότι όταν βρεθεί και ο Μέσι σε καλή βραδιά μπροστά από την εστία, τότε οι πιθανότητες της «Αλμπισελέστε» για επιτυχία αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Με έναν τέτοιον Μέσι, η Αργεντινή μπορεί σίγουρα να ονειρεύεται. Και με μια γενικότερη εικόνα όπως αυτή που είχε η «Αλμπισελέστε» απέναντι στην Πολωνία, τότε ο λαός της Αργεντινής έχει κάθε λόγο να σκοπεύει να μείνει στο Κατάρ έως και τη βραδιά της 18ης του Δεκέμβρη…

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024