Εκδήλωση με θέμα «Υποκλοπές και Απόρρητο: Θεσμικό Πλαίσιο και Προτάσεις Πολιτικής»
Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 εκδήλωση στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ
Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή διοργανώνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 εκδήλωση στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα), με θέμα «Υποκλοπές και Απόρρητο: Θεσμικό Πλαίσιο και Προτάσεις Πολιτικής». Η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας νομικής μελέτης που δημοσίευσε το Ινστιτούτο με συγγραφέα τον Δημήτρη Τσαραπατσάνη, αναπληρωτή καθηγητή στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του York.
Η μελέτη με τίτλο «Υποκλοπές και Απόρρητο: Θεσμικό Πλαίσιο και Προτάσεις Πολιτικής» αποτελεί μέρος του project του Eteron «Απόρρητο | Υποκλοπές – Προσωπικά Δεδομένα – Δημοκρατία» και έχει ως αντικείμενο την ανάλυση του ελληνικού νομικού πλαισίου της άρσης του δικαιώματος στο απόρρητο των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας, τη σκιαγράφηση λύσεων που έχουν δοθεί στο ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από άλλες ευρωπαϊκές έννομες τάξεις, όπως η γαλλική, καθώς και την υποβολή εννέα προτάσεων για την αναμόρφωση του ισχύοντος πλαισίου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του συγγραφέα της μελέτης, Δημήτρη Τσαραπατσάνη, και θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι με τη συμμετοχή του ομιλητή και τις/τους:
– Ξενοφώντα Κοντιάδη, Καθηγητή Δημόσιου Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου
– Δρ. Αικατερίνα Παπανικολάου, Δικηγόρο, Μέλος στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)
– Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Διευθυντή Eteron
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τη νομική μελέτη «Υποκλοπές και Απόρρητο: Θεσμικό Πλαίσιο και Προτάσεις Πολιτικής» και τη σύνοψή της (executive summary) εδώ.
Το link για το Facebook event είναι διαθέσιμο εδώ.
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442