Χανιά: Στην Παλαιόχωρα το αλιευτικό σκάφος με τους μετανάστες
Μεταξύ των μεταναστών, βρίσκονται και παιδιά.
Στο λιμάνι της Σκάλας στην Παλαιόχωρα Χανίων ελλιμενίσθηκε το μεσημέρι το αλιευτικό σκάφος μήκους 25 μέτρων που το βράδυ της Δευτέρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν 18 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.
Το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 430 μετανάστες ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι από μικρότερα αλιευτικά σκάφη και συνοδεία του πλωτού σκάφους του λιμενικού σταθμού Παλαιόχωρας.
Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες
Στο λιμάνι για την καταμέτρηση των επιβαινόντων βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ και για την παροχή πρώτων βοηθειών μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του δήμου Κανδάνου -Σελίνου και ιδιώτες εθελοντές. Μεταξύ των μεταναστών, βρίσκονται και παιδιά.
Η επιχείρηση διάσωσης και εντοπισμού του σκάφους πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κάτω από δυσμενείς συνθήκες καθώς στην περιοχή οι άνεμοι ήταν ισχυροί, ενώ υπήρχε και έντονος κυματισμός.
- «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα: Το Μιούζικαλ»: Το μαγικό παραμύθι στο θέατρο Αθηνών
- Γιατί δεν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός του Σιδηρόπουλου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442