Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες την αντίδραση των θεσμών στις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών
Δυσαρεστημένοι φαίνονται οι πολίτες για την αντίδραση της Δικαιοσύνης και των θεσμών στις υποθέσεις κακοποίησης των παιδιών
Στη νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσίασε ο Alpha οι πολίτες φαίνεται να προβληματίζονται ιδιαίτερα για τις υποθέσεις παιδικής κακοποίησης που απασχολούν την επικαιρότητα. Ακόμα απαντούν για το πώς έχει επιδράσει στην τσέπη τους το καλάθι του νοικοκυριού, για το φλέγον ζήτημα των υποκλοπών και για την πρόθεση ψήφου.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν απογοητευμένοι από τη Δικαιοσύνη, την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες για την αντίδρασή τους στις υποθέσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.
Παιδική κακοποίηση
Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες και πολύ περισσότερο η Δικαιοσύνη – σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% – δεν λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση κακοποίησης παιδιών.

Το 64% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων.

Όσον αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα προϊόντα του δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας έναντι 28% που απαντά θετικά.

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23% ΠΑΣΟΚ 11,4%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4,9%, ΜέΡΑ 25 2,7%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 6,2%, αναποφάσιστοι 14,2%.

- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442