Ένα πολύ εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση της Ελευθερίας Μοσχάτου με σκορ 88-47, στο πλαίσιο 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Γυναικών.
Οι Ερυθρόλευκες δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στις γηπεδούχες, επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και με αυτή τους τη νίκη βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 5-0, συνεχίζοντας έτσι με το απόλυτο στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, τρέχοντας ένα επιμέρους 20-7 στην πρώτη περίοδο που της έδωσε τη δυνατότητα να χτίσει πάνω σε αυτό και να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά. Το 26-13 του δεύτερου δεκαλέπτου ήρθε ουσιαστικά για να κλειδώσει τη νίκη, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +26 (46-20).
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πειραιά έριξε κάπως τους ρυθμούς, όμως και πάλι είχε τον τρόπο να αυξάνει τη διαφορά η οποία ξεπέρασε και τους σαράντα πόντους, με τις Ερυθρόλευκες να φτάνουν εν τέλει σε μια άνετη επικράτηση και να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα.
Ο Ράφα Μπενίτεθ στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, υποστήριξε πως η ομάδα του ήταν «μέσα» στην διεκδίκηση της πρόκρισης για 70 λεπτά.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως η ομάδα του αντέδρασε τέλεια και πως απολαμβάνει το παιχνίδι.