Κοτανίδου: Δεν κινδυνεύουμε να έχουμε καινούργιο πανδημικό κύμα
«Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς» τόνισε η κ. Κοτανίδου
Καθυσηχαστική για το ενδεχόμενο ενός ακόμα πανδημικού κύματος εμφανίστηκε, η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, ωστόσο τόνισε ότι είναι σημαντικός ο εμβολιασμός για την προστασία μας έναντι του κοροναϊού.
Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι καινούργιες παραλλαγές του κοροναϊού δεν φαίνεται να είναι τόσο μεταδοτικές, ούτε υπάρχει κάποια νέα παραλλαγή που θα οδηγούσε σε καινούργιο πανδημικό κύμα.
- Διαβάστε επίσης: Κοτανίδου «αδειάζει» τον Λύτρα και τη μελέτη του: Είναι μία εργασία για να εμπλουτίσει κάποιος το βιογραφικό του
Εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση ο κοροναϊός έχει λίγο μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα, γι’ αυτό είναι και λίγο πιο αυξημένα τα κρούσματα. “Ευτυχώς δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό για εμάς” τόνισε η κα Κοτανίδου και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την τέταρτη δόση, την δεύτερη αναμνηστική, γιατί θα μας προστατέψει ακόμα παραπάνω από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. “Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας πανικοβάλει, απλώς πρέπει να εμβολιαστούμε για να προστατευτούμε” εξήγησε.
“Νέες μεταλλάξεις θα παρουσιάζονται. Το θέμα είναι να είναι ήπιες στην κλινική τους εικόνα και να μην οδηγούν τους ανθρώπους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας” σημείωσε και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο κύμα, εκπαιδεύοντας όσο το δυνατόν παραπάνω κόσμο.
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442