Κοροναϊός: 52.966 κρούσματα και 138 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα
Παρά το ότι μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων, αυξήθηκαν οι θάνατοι, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 107 απώλειες.
Σχεδόν 53.000 κρούσματα κοροναϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα (17 Οκτωβρίου – 23 Οκτωβρίου) στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που δημοσίευσε σήμερα (25.10.2022) όπως κάθε Τρίτη.
Ειδικότερα, 52.966 κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα αναφοράς και 138 θάνατοι. Παρά το ότι μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων, αυξήθηκαν οι θάνατοι, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 107 απώλειες.
Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.291 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 184, -5% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.095 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 156, 13% εβδομαδιαία μεταβολή).
- Διαβάστε επίσης: Καπραβέλος: Αύξηση στις νοσηλείες με κοροναϊό- Αδικη η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών
82 διασωληνωμένοι
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 82 (65.9% άνδρες) με διάμεση ηλικία 74 έτη και το 97.6% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 138 θάνατοι ασθενών COVID-19 (13 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 23% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 14 (10%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.574 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Γεωγραφική διασπορά

Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ΕΟΔΥ για τα δεδομένα του SARS-CoV-2 την εβδομάδα αναφοράς
Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου,των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.
Συμπεράσματα:
Την εβδομάδα 17 έως 23 Οκτωβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 10 έως 16 Οκτωβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρείς από τις έντεκα (3/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις έντεκα περιοχές (3/11) και σταθεροποίηση σε πέντε από τις έντεκα (5/11) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρά αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+101%) και στην Αλεξανδρούπολη (+48%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στην Αττική (+27%). Οριακά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκανστη στη Λάρισα (-18%), στην Πάτρα (- 16%) και στα Ιωάννινα (-15%). Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-7 %), στο Βόλο (-9%), στον Άγιο Νικόλαο (-5%), στα Χανιά (-4%) και στο Ηράκλειο (-2%).

- ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο τα αποθεματικά – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες
- Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τσομπανίδης (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
- Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442